20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bir haftada 16 kedi zehirlendi

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde bir hafta içerisinde 16 kedinin, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

Çocukluğundan beri kedi beslediğini belirten 76 yaşındaki İngiliz Silvia Tucker, “Şimdiye kadar hiçbir problem yoktu. Ancak son bir haftada elimle beslediğim 20 kediden 16’sı zehirlenerek öldürüldü” dedi.

Alanya’nın Obagöl Mevkisi Güllerpınarı Mahallesi’nde yaşayan İngiliz Silvia Tucker, komşusu Mesrure Akev’in de yardımıyla mahalledeki sahipsiz kedi ve köpekleri besliyor.

Küçük yaşlarda başlayan hayvan sevgisi sayesinde kedi ve köpekleri çoğu zaman eliyle besleyen Tucker, geçen hafta evinin bahçesinde bir kedinin cansız bir şekilde yattığını gördü. Kedinin zehirlenmiş olabileceğini düşünen Tucker, bir hafta içerisinde 15 kedinin daha kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirli yiyeceklerle öldürüldüğünü iddia etti.

Bir kaçını evinde beslediği kedilerin çevreye bir zarar vermediğini kaydeden Tucker, “Son bir haftadır kabus yaşıyorum. Akşam bahçede oynarken izlediğim hayvanları, sabah ölü bir şekilde buluyorum. Birilerinin kedileri börek ve ekmeğe kattığı zehirle öldürdüğünü düşünüyorum. Bundan önceki ölen kedileri çöpe atıyordum ama 16’ncı kediyi Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne götürüp otopsi yapılmasını isteyeceğim” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:33:25
Güncelleme :4 Temmuz 2008 Cuma 17:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?