19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bir kamyona tecavüzcüsüyle evlendirildi

Tecavüze uğradı, 12 yaşında anne oldu. Ailesi, 10 milyar lira almak için yaşını büyütüp 18.5 yıla mahkûm tecavüzcüsüyle evlendirdi. Küçük A.T. ‘Beni kamyon parasına satıp hayatımı kararttılar’ diyor.

Ayrıntıları Hürriyet gazetesinde Yaşar ANTER imzasıyla yayımlanan haberden alıntılayarak aktarıyoruz:

Muğla’nın Milas İlçesi’nde ilköğretim öğrencisi A.T., 3 yıl önce 10 yaşındayken çiftçi Ferit Çiçek’in (22) tecavüzüne uğradı. Çiçek’in ölüm tehdidiyle 2 yıl boyunca tecavüz ettiği A.T., geçen yıl temmuzda bir bebek dünyaya getirdi. A.T.’nin olayı öğretmenlerine anlatması üzerine bebek, çocuk yuvasına teslim edildi, Çiçek ise 18.5 yıl hapse çarptırıldı.

Aileler anlaştı

Ancak Çiçek’in ailesi, küçük annenin ailesiyle anlaştı. A.T.’nin anne ve babası, mahkemeye başvurarak nüfusta doğum tarihi 5 Mayıs 1991 gözüken kızlarının aslında 5 Mayıs 1988’de doğduğunu ileri sürdü ve iki tanık gösterdi. Yaşı, nikáhlanabileceği 16 yaşına çıkan kız, Muğla Kapalı Cezaevi’nde 10 Haziran 2004’te Çiçek’le evlendi. Böylece Çiçek’in hapisten salıverilmesi imkánı doğdu. Ancak bir ihbar bu oyunu bozdu. İhbarda ‘A.T., 5 Mayıs 1988 tarihinde doğmadı. Çünkü annesi o zaman başka biriyle evliydi’ denildi. Yapılan incelemede de A.T.’nin annesinin ilk eşinden 1990 yılının mayıs ayında boşandığı, küçük kızın babasıyla 30 Nisan 1991’de hamileyken evlendiği belirlendi. Bunun üzerine A.T.’nin anne babasına resmi makamları yanıltmak suçundan dava açıldı. Ayrıca küçük kızın yaş büyütme kararının iptali istendi ve Çiçek’in salıverilme işlemleri de durduruldu.

Hayatımı kararttılar

A.T. ise ‘Ferit hapisten kurtulsun dediler, benim hayatımı kararttılar. Beni 10 milyar liraya sattılar. Babam bununla kamyon alıp çalıştıracakmış. Bunalımdayım, her an canıma kıyabilirim. Babam sürekli ‘Senin başka çaren yok, seni kimse bu saatten sonra almaz, sokakta kalırsın’ diyerek ikna etmeye çalıştı. Arkadaşlarım sokakta oynarken, ders çalışıp geleceğini hazırlarken, ben evde koca beklemek istemiyorum’ diye konuştu.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 14:54:15
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 15:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?