31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bir oğlu dağda bir oğlu şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlere girdiği çatışmada şehit düşen Bitlisli Jandarma Komando Er Fevzi Güngör (21) Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Fevzi’nin ağabeyi Ferdi Güngör’ün (26) ise terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda olduğu belirtildi.
Bitlis’in Güroymak ilçesi Şentepe Mahallesi’nde oturan Güngör ailesine acı haberi eve gelen askerler verdi. Terhisine 3 ay kalan oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Ekrem Güngör ile anne Melike Göngör sinir krizleri geçirip gözyaşlarına boğuldu.
Kürtçe ağıtlar ve feryatlar birbirine karışırken fenalaşan babaya evin önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Tatvan 6. Mekanize Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kemal Yeni de eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı.

Törene 2 bin kişi katıldı


Diyarbakır’dan karayolu ile Güroymak ilçesine getirilen şehit Er Fevzi Güngör için Kümbet Camii önünde tören düzenlendi. Törene Bitlis Vali Yardımıcısı Harun Başıbüyük, İlçe Kaymakamı Rıfat Altan, 6. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Güngör’ün Türk bayrağına sarılı tabutu Kaymakam Altan ile Tuğgeneral Günbatar tarafından da bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ağabeyi PKK’lı


İkisi kız 4 kardeşi olan şehit Komando Er Fevzi Göngör’ün ağabeyinin terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda olduğu öğrenildi. Ferdi Güngör’ün geçen yıl terör örgütüne katıldığı ve Van Ağır Ceza Mahkemesi’nin 6 Haziran 2007 tarihli kararıyla arandığı anlaşıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?