22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bir tokata 740 YTL ceza

Erzurum'da altın bilezikleri bozdurup, parasını harcadığı için kız kardeşine tokat atan şahıs, 740 YTL para cezasına çarptırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Yıldızkent semtindeki bir apartmanın kaloriferciliğini yapan Tamer Yanık, kendisine ait bilezikleri bozdurup, parayı harcadığı için kız kardeşi Elif Yanık ile kavga etti. Kavga sırasında Tamer Yanık kız kardeşine tokat atarken, olay polise haber verildi. 

Elif Yanık'ın şikayetçi olması üzerine Tamer Yanık'ın yargılanmasına başlandı. Daha sonra kardeşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen, kamu davası sebebiyle Yanık'ın yargılanmasına devam edildi. 

Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, alt soya ve kardeşe karşı basit müessir fiil işlemek suçundan yargılanan Yanık, kardeşi Elif Yanık'ı kasten yaraladığı gerekçesiyle TCK'nın 86. maddesi gereğince 740 YTL para cezasına çarptırıldı. Yanık'ın, bu parayı ödemezse 37 gün hapis yatacağı, 2 bin YTL'nin altında para cezasına çarptırılması nedeniyle kesin nitelikte karar olduğu için temyiz ve itiraz hakkının da bulunmadığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 18:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?