22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bir yanda samba, bir yanda idam

İnsanlar başta Rio de Janerio’da olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde kutlanan coşku dolu festivalleri izlemek için meydanlara akın ederken İran halkı bu renkli görüntülerin aksine bir bombacının idamına şahit olmak için Zahedan kentinin meydanında toplandı.

Brezilya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Rio karnavalı samba okullarının temsilcilerinin danslarını sergilediği muhteşem bir geçit töreni eşliğinde tüm dünya basınının ilgi odağı oldu. 

Rengarenk kostümleri ve çılgın danslarıyla karnaval yürüyüşüne katılan dansçılar onları izleyen milyonları eğlendirirken dünyanın bir diğer ucunda, İran’da yüzlerce insan bu rengarenk görüntülerin aksine bir ölüme tanıklık etmek için toplandı. 

İDAMI YÜZLERCE KİŞİ İZLEDİ

İran’ın güneydoğusunda bulunan Zahedan şehrinde gerçekleştirilen bombalama eylemlerinden sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklanan Nusrullah Sanbe Zehi adlı kişi yüzlerce insanın gözü önünde patlamaların meydana geldiği meydanda asıldı. İdamı izleyenler Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Dünyanın dört bir yanında gerçekleşen karnavalların büyülü görüntüleri nasıl hafızalardan silinmeyecekse Zehl’in asılmadan önce yere oturarak acı sonunu beklediği sahne de hafızalarda yer edecek.

Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 16:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.101.50.xxx Tarih : 20.02.2007 18:55:18
BİR FARKLA İNSANLARIN TOPLUMLARIN HAYAT TARZLARI YAŞAMLARI FARKLILIK GÖSTERİR BUDA BÖYLE HER SUCUN CEZASI VARDIR BİZDE SALLAMADIK AMA ADA VERDİK?HERKEZ BİZİM GİBİ OLMAZ? ZATEN YOKTURDA?