18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bir yanı kar, bir yanı güneş

Antalya'nın yayla köylerinde kar kalınlığı bir metre ile üç metre arasında değişirken ve iş makineleri yolları açmak için çalışırken, kent merkezinde dünyaca ünlü Konyaaltı sahili yerli ve yabancı turistlerle doldu.

Tüm yurtta olduğu gibi bu kış Antalya'nın Akseki ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok yayla köyünün yolları kapanırken, baharın müjdecisi Nisan ayında iş makineleri ile yolları açma çalışmaları hâla devam ediyor. Kar kalınlığının 1 ile 3 metre arasında değiştiği yayla köylerinin kapanan yollarını açma çalışmaları, İl Özel İdare ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Antalya İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istenmesi üzerine Akseki'nin Boğazyurt, Beyçukuru, Çengel, Belenobası gibi onlarca yayla köyünün bulunduğu grup yolunu açma çalışmaları başladı. İl Özel İdare'ye bağlı greyder ve kepçe ile çalışmalar sürdürülürken, kar kalınlığının bazı yerlerde 3 metreye ulaştığı yolda ekipler zaman zaman zorlandı. Yol açma çalışmalarına katılan greyder operatörü İlhan Yılmaz, İl Özel İdaresi olarak kapalı yayla köylerinde yol açma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belenobası yaylasında evi bulunan Yusuf Ünlü, bu yıl kış şartlarının ağır geçtiğini anlatarak şöyle konuştu: "62 yaşındayım, bu yılki kadar kar yağdığını hiç hayatımda görmedim. Nisan ayı sonuna gelinmesine rağmen henüz yayla evime gidemedim. İl Özel İdaresine ait ekiplerinden yolun açılması için yardım istedim. Şu an ekipler yol açma çalışmasına başladı. Allah devletimize zeval vermesin"

ANTALYA'NIN DİĞER YÜZÜ

Akseki'de kar nedeniyle vatandaşlar evlerine gidemezken kent merkezinde ise yerli ve yabancı turistler denize girdi. Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu ünlü Konyaaltı sahiline onlarca vatandaş akın etti. Bazıları denize girerken bazıları kumsalda güneşlenmeyi tercih etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2012 Pazar 18:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?