22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Birbirlerini yiyen mülteciler

Kuzey Afrika'dan deniz yoluyla Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecilerin yaşadığı drama bir yenisi daha eklendi.

Atlantik Okyanusu'nda motoru arızalandıktan sonra sürüklenmeye başlayan bir mülteci teknesinde, hayatta kalan son kişi, cesetlerden birisini yediğini itiraf etti.

Telegraph gazetesinin haberine göre Fas'tan Kanarya Adaları'na gitmek için yola çıkan 6 kişiden birisi olan Faslı Yusuf Kandil adlı adam, polise verdiği ifadesinde, yamyamlık olayını anlattı.

Yola çıkmalarından 2 gün sonra teknenin motorunun arızalandığını belirten Kandil, birkaç gün içerisinden yiyeceklerinin tükendiğini söyledi.

'DENİZE ATTIK'
Balık ya da kuş avlamaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını kaydeden Kandil, birinci haftanın sonunda gruptan iki kişinin delirmişcesine kendilerine saldırmaya başladığını, bunun üzerine teknenin kaptanının adamları, gece uyuduktan sonra denize attığını belirtti.

Kalan gruptan 2 kişinin de ümitlerini yitirerek denize atladığını ve boğulduğunu söyleyen Kandil, 2 hafta sonra kaptan ve diğer adamın da açlıktan öldüğünü kaydetti.

Günlerce bekledikten sonra bir sabah gözlerini kapayıp, ölen kaptanın kalçasını ısırarak koparttığını belirten Kandil, "Bundan sonra kendimi ölüme hazırladım. Sürekli Allah'la konuştum, bu aklımı kaybetmemi önledi" diye konuştu.

3 hafta sonra bölgeden geçen Güney Afrika bandıralı bir yolcu gemisi tarafından tesadüfen farkedilerek kurtarılan Kandil'in önce Güney Afrika'nın Port Elizabeth limanına götürüldüğü, daha sonra ise Fas'a gönderildiği kaydedildi.

Her yıl, Kanarya Adaları üzerinden Avrupa'ya geçme hayaliyle Afrika'dan yola çıkan yüzlerce mülteciden büyük bölümü, açlık ve susuzluktan yolda hayatını kaybediyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 14:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?