22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Biz kirlettik Kanadalılar temizledi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde mektup arkadaşlarını ziyaretleri sırasında turistik Cıngırt Mağarası'nı gezen Kanadalı ailenin buraya atılan çöpleri toplaması, çevreye karşı olan hassasiyetlerini ortaya koydu.

Aslen İranlı olan Roozbeh Mehrabadi, Hindistanlı eşi Farah Shrooff, yaşamlarını sürdürdükleri Kanada'dan Tiflis'e bir üniversiteye 6 haftalık bir araştırma gezisine giderken, daha önce mektupla tanıştıkları Fatsalı Diş Doktoru Güngör İnci'in eşi Fatma İnci'yi ziyaret ettiler. Burada Fatma İnci ve kendilerine tercümanlık yapan Gazeteci Ali Zeren ile birlikte ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezen Kanadalı aile, Fatsa'nın doğa güzelliklerine hayran kaldı.

Öğretim görevlisi olan Kanadalı Roozbeh, çocukları ile birlikte Cıngırt Mağarası'nı gezdikleri sırada burada yerde gördükleri çöpleri toplamaya başladı. Bir poşete doldurduğu çöpü, ziyaret bitene kadar elinden bırakmayan ve ulaştığı en yakın çöp bidonuna çöp dolu poşeti atan Kanadalı Roozbeh'in bu davranışı, takdirle karşılandı. Kanadalı ailenin mektup arkadaşı Fatma İnci, "Kanadalı dostlarımızla burada çok güzel bir 2 gün geçirdik. Önümüzdeki yıllarda buraya daha uzun süreli gelecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 15:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?