17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bodrum bu sabah yine sallandı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 5.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 06.01’de merkez üssü Bodrum İlçesi’ndeki Gökova Körfezi olarak saptanan 5.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 06.01’de meydana gelen depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu açıkladı.

Deprem çevredeki il ve ilçelerden de hissedilirken, halkta kısa süreli panik oluştu. Depremde ilk belirlemelere göre balkondan atlayan 3 kişi yaralandı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen yaralılardan birinin bacağının kırıldığı öğrenildi.

 Depremin ardından Bodrum’un Kumbahçe bölgesindeki otellerde kalan yerli ve yabancı turistlerin kumsala gittikleri ve tedirgin oldukları görüldü.

Bölgede sarsıntılar kısa aralıklarla devam ederken, saat 07.19’da da yine merkez üssü Gökova Körfezi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


Muğla’da Datça, Bodrum, Gökova ve Milas’ta gece yarısından bu yana 29, dünden beri ise 70’ten fazla deprem kaydedildi.


Deprem, Muğla, Bodrum, Marmaris, Didim, Fethiye ve Daçta’da da hissedildi.

Yetkililer, son birkaç gündür bölgede çok sayıda hafif şiddette depremler kaydedildiğini, 5.4 büyüklüğünde ölçülen depremin, öncü ya da artçı olup olmadığının tespitinin mümkün olmadığını, ancak bölgede bir deprem hareketliliğinin söz konusu olduğunu bildirdiler.

MUĞLA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 08:39:28
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 09:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?