22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Boğazında canlı sülük çıkartıldı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne böbrek yetmezliği şikayeti üzerine gelen Muzaffer Yarar'ın boğaz boşluğundan sülük çıkartıldı.


Muzaffer Yarar'ın kontrollerinde hastanın yemek borusunun üzerine yapışan ve hareket halinde bulunan canlının, yapılan tetkiklerin sonunda bir sülük (Limantis nilotica) olduğu tespit edildi.

Yapılan başarılı ameliyat sonrası Yarar'ın boğazındaki sülüğün çıkartıldığını söyleyen iç hastalıkları ve gastroenteroloji uzmanı Şahin Çoban, "Hastaya böbrek ve kan yetmezliği, halsizlik şikayetinden dolayı endoskopi yapıldı. Endoskopi sırasında hastanın boğazında bir sülük olduğu fark edildi ve başarılı bir şekilde çıkartıldı. Herhangi bir kompikasyon olmadı" dedi.


Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar ise, hastaneye böbrek yetmezliği şikayetiyle gelen hastanın yapılan incelemesinde akut kan kaybı olduğunun belirlendiğini söyledi. Sülük hakkında uyarılarda bulunan Acar, "Normalde sülük kana doyunca düşer. Fakat tuzlu su veya bir sigara ateşiyle ayrılması sağlanabilir. Dikkat edilecek nokta, vücuda yapışmış sülüğü çekerek uzaklaştırmaktan kaçınmaktır. Kesinlikle köy ve kır şartlarında kaynamış veya süzülmüş su içilmelidir" diye konuştu.


Sülüğü ne zaman yuttuğunu bilmediğini, midesinde şiddetli ağrılar yaşadığını bu sebeple hastaneye geldiğini ifade eden Yarar, yapılan ameliyatla sülüğün boğazından alındığını belirterek, doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti.


Diğer taraftan sülüğün dere ve göl gibi doğal kaynaklardan su içilmesiyle ağza girebildiği, boğaza tutunarak kan emdiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 00:18:01
Güncelleme :15 Eylül 2007 Cumartesi 00:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?