22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Boğuldu zannettiler yürüyerek geldi

Zonguldak’ın Kozlu beldesinde, ailesinin denizde gözden kaybolması üzerine boğulduğu şüphesiyle polise haber verdiği kişi, can yeleğiyle yolda yürürken bulundu.

Alınan bilgiye göre, Öküşne mevkisi sahiline ailesiyle birlikte giden 6 çocuk babası İsmail Eryiğit (52), can yeleğiyle denize girerek açıldı.
Belçika’da din öğretmeni olduğu ve 10 gün önce tatil için Zonguldak’a geldiği bildirilen Eryiğit, yaklaşık 1.5 saat kaldığı suda gözden kaybolunca, eşi Emine "155 Polis İmdat" telefonunu arayarak yardım istedi.

Bölgeye gelen polis ekipleri, deniz polisi ve Sahil Güvenliğe haber vererek Eryiğit’i arama çalışması başlattı. Eşinin boğulduğunu zanneden Emine Eryiğit ve akrabaları, arama çalışmalarını gözü yaşlı şekilde izledi. Bu sırada, Eryiğit ve akrabalarına, devriye gezen ekiplerin Eryiğit’i Kozlu sahilinde can yeleğiyle yürürken buldukları haberi geldi.

Polis aracıyla ailesinin yanına getirilen İsmail Eryiğit ile karşılaşma anında eşi ve torunları, sevinç ve kızgınlığı bir arada yaşadı. Torunları ve çocuklarının sarıldığı Eryiğit’e eşi sitemde bulunarak, bir süre ağladı. İsmail Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizin dalgalı olması nedeniyle ailesinin endişelendiğini belirterek, "Üzerimde can yeleği olduğundan boğulma tehlikesi yaşamam mümkün değil. Eşim, çocuklarım ve torunlarım gereksiz yere endişelenmiş. Kozlu sahilinden yürüyerek ailemin yanına giderken polisi karşımda görünce şoke oldum" dedi. Emine Eryiğit de eşinin haber vermeden denize girerek kendilerini merak içinde bıraktığını söyledi.

Denizin dalgalı olmasından dolayı eşinin boğulduğunu zannettiğini ve çok korktuğunu anlatan Eryiğit, "Polislerden eşimin bulunduğunu öğrenince sevinç ve kızgınlığı bir arada yaşadım" dedi.

Emine Eryiğit’in bir daha denize girmesini istemediğini söylemesine karşın İsmail Eryiğit, tekrar suya atlayarak açıldı.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 12:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?