26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bolulular 'vefa'larını gösterdi

Demek ki ‘Vefa’ semt adı değilmiş

15 bin Bolulu, kentlerine 126 eser hediye eden İzzet Baysal’a büyük vefa gösterisinde bulundu

Tüm servetini kurduğu vakfa bağışlayarak memleketi Bolu’ya 125 sağlık ve eğitim kuruluşu kazandıran merhum işadamı İzzet Baysal, ’İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde anılırken, kurduğu vakfın 126’ıncı eserinin temeli atıldı. İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan İzzet Baysal heykelinin önünde düzenlenen anma törenine Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AKP Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz ve Yüksel Coşkunyürek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, İzzet Baysal Vakfı Başkanı ve İzzet Baysal’ın yeğeni Ahmet Baysal, daire müdürleri, öğrenciler ve Bolulular katıldı. Vali Akpınar ise “Senin eserlerini övgü ile izliyoruz. Teşekkür ederiz” diye konuştu. Daha sonra İzzet Baysal’a Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 bin kişi, şehirde ’İzzet Baba’olarak anılan Baysal için bando eşliğinde İzzet Baysal Caddesi’nden Anıt Park’a kadar yürüdü.

Tüm servetini eğitime bağışladı

59 yıl önce İstanbul’da Türkiye’nin ilk mekanize döküm fabrikasını kuran İzzet Baysal, 1986 yılında kurduğu vakfa tüm mal varlığını aktardı. Memleketi Bolu’ya, üniversiteden ilköğretim okuluna, sağlık ocağından tıp fakültesine kadar eğitim ve sağlık alanında eserler kazandıran İzzet Baysal, Bolulular’ın kalbinde adeta taht kurdu. Bolu’da ’İzzet Baba’olarak anılan Baysal’ın yaşarken kentin en işlek caddesine ismi verildi, heykeli dikildi. İzzet Baysal, 9 yıl önce 93 yaşında yaşamını yitirirken, kurduğu vakıf yeni eserler kazandırmaya devam etti. Vakfın şu ana kadar yaptırdığı 125 eserin bugünkü rayiç bedeli 252 milyon 613 bin TL’yi buldu.

DÜN BİR TEMEL DAHA ATILDI

İzzet Baysal Vakfı’nın, 126’ıncı eseri olan Bolu’nun termal merkezi Karacasu Beldesi’nde bulunan İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temeli törenle atıldı. Törene, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, öğrenci ve Bolulular katıldı.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 20:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?