27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bombacıdan ürperten itiraf

Taksim meydanında da 5 kilo 300 gram A-4 plastik patlayıcıyı ateşlemeye hazırlanırken yakalanan PKK'lı kadın intihar bombacısı Aslı Doğan'ın, bomba düzeneğinin anahtarını çanta yerine cebine yerleştirmediğine pişman olduğunu söylediği öne sürüldü. Doğan'ın, "Cebimde olsa rahatlıkla patlatacaktım" dediği iddia edildi. 

Bu arada Taksim'deki bombanın ele geçirildiği saatlerde polis, eylem hazırlığındaki ikinci bir bombacıyı yakaladı. 

Aldığı bomba eğitiminin ardından eylem için örgütten bomba bekleyen Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Gıyasettin Gür, kadın arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Gür'ün, bombanın gelmesiyle turistik bir hedefe yönelik eylem yapacağı bildirildi.


Adana'yı havaya uçuracaktı
Öte yandan Adana'da bombalı eylem yapma hazarlığındaki PKK üyesi bir kadın terörist, patlamaya hazır 7 kilogram A-4 plastik patlayıcı ve 2 el bombasıyla birlikte yakalandı. 

Polisin yaptığı çalışmalarda, kadın bir teröristin eylem yapmak için Adana'ya geldiği belirlendi.
Eylemini gerçekleştirmek için dün şehrin en kalabalık yerlerinden Çakmak Caddesi'ndeki üç katlı bir internet kafeye giden kadın terörist, kendisini takip eden özel ekipler tarafından burada kıskıvrak yakalandı.
Teröristin sırt çantasında, düzeneği hazırlanmış patlamaya hazır durumda 7 kilogram A-4 plastik patlayıcı ve 2 el bombası ele geçirildi.


Ege bombacısı yakalandı
Muğla'nın Marmaris ve Ula İlçeleri ile Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl 4 kişinin ölümü, 49 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıları planlayıp gerçekleştirdiği ileri sürülen "Mervan" kod adlı terörist U.A., İzmir'de yakalandı. U.A.'nın terör örgütünün Ege ve Akdeniz bölgeleri sorumlusu olduğu öne sürüldü.
Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 06:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?