26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Boş salona bilgi verdiler

Domuz gribi 'ilgisi'

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nin 500 kişilik konferans salonunda gerçekleştirilen "Domuz Gribi" konferansına 10 kişi katıldı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen "Domuz Gribi" konferansına katılım olmaması konferans konuşmacılarını şaşırttı. Dünyayı etkisi altına alan domuz gribiyle ilgili toplumu bilinçlendirmek için düzenlenenn toplantıya sadece 10 kişi katıldı.

Üniversite öğrencilerinin de ilgi göstermediği konferansta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya ile Veteriner Hekim Adnan Serpen konuşmacı olarak yer aldı.

500 kişilik salonda 10 kişi ile başlayan konferansta Domuz Gribi'ne ilişkin açıklama yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke, grip virüsünün sadece insanlarda değil kanatlı kuşlar, su kuşları gibi bazı hayvanlarda da görülebildiğini söyledi.

Şu anda domuzlardaki grip virüsünün insanlara yayılmaşa başladığını ifade eden Prof. Dr. Büke, "Domuz gribi virüsü öncelikle domuzdan insana bulaştı ama insandan insana bulaşarak 23 ülkede yaklaşık bin 500 kişiyi etkisi altına aldı.Şu ana kadar 31 ölüm gerçekleşti. Ülkemizde de görülebilir ama Meksika'da da vaka sayısı hızının azaldığı görülüyor. Umarım Türkiye'de görülmez, gerekli önlemler alınmalıdır" dedi

 



 

..
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 17:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?