18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Boşanmayı geciktirecek çalışma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanmak isteyen çiftlere yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, boşanacak çiftlere “ombudsmanlık” yapacaklarını açıkladı.

Şahin, şu bilgileri verdi: Çok hızlı bir boşanma sistemimiz var. Özellikle anlaşmalı boşanmalarda geliyor, bir celsede boşanıyor ve gidiyor. Ama gördüğümüz bir şey var Türkiye’de ortalama yılda 500-600 bin evlilik var.

Ortalama 100 bin-120 bin boşanma var. Bu 100 bin kişiden 80 bini ikinci defa evleniyor, 12 bini yine eski eşiyle evleniyor.

Bu bize enteresan bir şey söylüyor. Eşler çok hızlı bir şekilde boşanmayı bir çözüm olarak görüyor fakat boşandığı zaman her şeyin düzelmediğini, çok daha zorlandığını yaşadığı zaman yeniden eşiyle evlenme kararı alıyor.

“Biz diyoruz ki boşanmak için başvuran ailelere bir terapi yapalım, bir ombudsmanlık hizmeti verelim. İlla boşanacaklarsa da boşanmanın sağlıklı gitmesini, psikolojik olarak daha az yıpranmalarını sağlamak için bir çalışma başlattık. Burdur’da bir deneme yaptık, 25 ailenin 6’sı boşanmaktan vazgeçti. Bu ciddi bir sayı. Bunu evlilik öncesi eğitim gibi 5 ilde denemesini yapıyoruz. Boşanacaksa da aile devam etmiyorsa da çok sağlıklı, şiddetsiz, karşılıklı anlaşarak çocukları yıpratmadan, yakın çevreyi üzmeden, yormadan. Bu sistemi hayata geçiriyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi 10:27:52
Güncelleme :27 Ekim 2012 Cumartesi 10:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?