20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Böyle vahşet görülmedi

Hindistan’ın doğusundaki Bihar eyaletinde, kendisinden farklı kasta mensup bir kıza aşk mektubu yazan 15 yaşındaki genç, kızın üyesi olduğu kasta mensup kişilerce başı tıraş edilerek sokaklarda dolaştırıldıktan sonra bir trenin altına atılarak öldürüldü.
Bihar eyaleti polis yetkilileri 15 yaşındaki Manish Kumar’ın rakip kasta mensup kişilerce okula gittiği sırada kaçırıldığını belirtti. Başı traş edilerek sokaklarda dolaştırılan gencin, oğlunun bağışlanması için yalvaran annesinin gözleri önünde bir trenin önüne atılarak öldürüldüğünü kaydeden yetkililer, gencin annesi Lalit Devi’nin çaresizlik içinde oğlunun trenin altında korkunç bir şekilde can verişini izlediğini söyledi.
Kaimur semti polis müfettişi Rajesh Kumar, alt kast olarak kabul edilen “yıkayıcı” toplumuna mensup bir kıza aşk mektubu yazan gencin biraz daha üst bir kast olarak kabul edilen “mandıracı” Yadav toplumuna mensup olduğunu belirtti.
Kastlar arasındaki aşk ilişkilerine şiddetle karşı çıkılan Hindistan’ın kırsal kuzey kesiminde, “aile onurunu kurtarmak” adına kızgın ailelerce cinayet işlenmesi olaylarına sık sık rastlanılıyor.

Haitili kız yetersiz beslenme kurbanı

Yetersiz beslenme nedeniyle iskelete dönen Haitili 4 yaşındaki Venecia Lonis, başkent Port-au-Prince’te Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından tartılıyor...

Haiti’de, ağır derecede yetersiz beslenen 26 çocuk yaşamını yitirdi. Sınır Tanımayan Doktorlar Belçika Grubu Başkanı Max Cosci, yetersiz beslenen 65 çocuğun, ya evlerinde tedavi edildiklerini ya da hastaneye kaldırıldıklarını açıkladı. Cosci, çocukların son iki hafta içinde yetersiz beslenme sonucu ishal, ateş ve diğer neden-lerle öldüklerini kaydetti. Cosci, durumun çok hassas ve tehlikeli olduğunu vurguladı. Cosci, daha fazla gıda yardımı yapılmaması durumunda daha çok çocuğun ölebileceği uyarısında bulundu.

Kızlarla ‘flört’ eden 400 Mısırlı genç gözaltında


Mısır polisinin başkent Kahire’de yüzlerce genci cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına aldığı bildirildi

Kahire Polis Müdürü Faruk Laşin, Fransız Basın Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada, önceki gün düzenledikleri “operasyonlar” sonucu, kızlarla flört eden 15-17 yaşlarındaki yaklaşık 400 genci tutukladıklarını söyledi. Cinsel tacizle suçlanan gençlerin yargıç önüne çıkarılacağını belirten Laşin, operasyonlarda, okulların ve üniversitelerin önündeki gençlerle Nil Nehri kıyılarındaki gençlerin hedef alındığını sözlerine ekledi.
Cinsel tacizlere karşı uzun süreden beri kampanya sürdüren Mısırlı kadın hakları savunucuları, polisi olayla ilgili ihmalkâr davranmakla suçluyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?