19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bu acıya yürek dayanmaz

Diyarbakır'daki saldırıda çok sevdiği eşini kaybeden, kendisi de aynı serviste bulunan ve şans eseri kurtulan 3.5 aylık hamile polis memuru Seda Tavşancı, saldırı anını "Taş atıyorlar sandım, meğerse tarıyorlarmış. Ramazan elinde silahıyla öldü" sözleriyle anlattı.
Seda-Ramazan Tavşancı çiftini terör ayırdı. Elazığ Polis Okulu'ndan mezun olan Ramazan ile Balıkesir Polis Okulu'nu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu bitiren Seda, 2000'de İstanbul Polis Hastanesi'nde tanıştı. Seda ile Ramazan birbirlerine âşık olup 2001'de evlendi. Kavuştukları için iki koyunu kurban eden çift, aynı yıl oğulları Çağrı'yı kucaklarına aldı.

'Diyarbakır'da rahatız'

Çift, üç yıl önce şark görevi nedeniyle Diyarbakır'a tayin edildi. Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda göreve başlayan çift, kente kısa sürede alıştı. En son bayramda ablası Şemsi Kurucu'yu arayan Ramazan Tavşancı, "Ablacığım buraya alıştık. Lojmana da çıktık. Rahatımız çok iyi, bu yüzden burada birkaç yıl daha kalmak istiyoruz" dedi. Eşi Seda Tavşancı (29) dehşet anını şöyle anlattı:

'Taş atıyorlar sandım'


"Ramazan çok sevdiği, can ciğer samimi oldukları dört arkadaşıyla serviste en önde oturuyordu. Ben diğer polis memuru kadın arkadaşlarla ortalardaydım. Bazı sesler geldi. Önce taş atılıyor sandım. Sonra tarandığımızı anladım. Kendimi yere attım ve 'Arkadaşlar ateş edin' diye bağırdım. İçeriden karşılık vermeye başladılar. Ramazan'a baktığımda silahına sarılmıştı ama ilk kurşunu o yemiş ve oracıkta şehit düşmüş. Ramazan'ımı kaybettiğimi üç saat sonra öğrendim."
Tavşanlı, "Ramazan'ım, hep 'beni sevdiğini söyle' diyordum, 'Bilmiyor musun da söyletiyorsun' diye kızıyordun. Beni sevdiğini senin ağzından duymak istiyordum. Bir daha duyamayacağım" diye gözyaşı döktü.

Sana yakışmadı


Tavşancı'nın cenazesi dün Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. 100 araçlık konvoyla Fatih Camii'ne getirilen Tavşanlı'nın cenaze törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile İstanbul protokolü katıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?