16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bu da korucu sendromu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına el bombası attıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan biri eski geçici köy korucusu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Silopi Emniyet Müdürlüğü binasına 21 Kasım 2005 tarihinde 2 el bombası attıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Karar duruşmasında tutuklu sanık Osman Aslan hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan sanıklar Murat Kumak, Sabri Binzat, Cevher Badur, Ata kaçar ile Mehmet Özkan duruşmaya katılmadı.

''EL BOMBASINI ALKOLÜN ETKİSİYLE ATTIK''

Sanık eski köy korucusu Osman Aslan son sözünde, olay günü lokalde eğlenip alkol aldıklarını ve emniyet binası yakınından geçerken alkolün etkisiyle ellerindeki bombayı attıklarını belirterek, ''Biz çete değiliz'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Osman Aslan'a ''Kamu kurumuna patlayıcı madde atmak'' suçunu kapsayan TCK'nın 174'üncü maddesi uyarınca 6 yıl hapis cezası verdi. Ceza, sanığın iyi halinden ötürü 5 yıla indirildi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 5 sanık ile ilgili olarak da çete kurmak suçu oluşmadığından ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.
A.A.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 18:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman KARAEL IP: 88.233.76.xxx Tarih : 13.03.2007 19:17:25
Bu Devletin Parasını maaş olarak alıp, Devletin Parası ile kafayı çekerek, Devletin Polisine el bombası atan birinin İyi Hali nasıl olur? Şunu birisi çıkıp açıklasın da herkes bilsin!!!