22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bu da seyirci mafyası

'Ebru Gündeş ve İbrahim Tatlıses'i izlemeye gidiyoruz' diye 35-120 dolar arasında ücret ödeyen İranlı ve Azeri turistler kendilerini 'Popstar Alaturka'da bulunca çileden çıktı!....

Popstar Alaturka'ya seyirci olarak getirilen İranlı ve Azerbaycanlı turist grubu Ebru Gündeş ve İbrahim Tatlıses'i izlemeye götürülme vaadiyle kandırıldıklarını söyleyerek olay çıkarttılar..

Televizyon programlarına seyirci götürerek, hem konuklardan hem de programın yapımcılarından para alan bir grubun ipliği pazara çıktı. İngiltere'de yaşayan ve Laleli'de kalan Azerbaycan ve İran vatandaşı 45 kişilik turist gurubu İbrahim Tatlıses ve Ebru Gündeş'in programı olduğu söylenerek 'Popstar Alaturka'nın çekildiği Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ne getirildiler. Geldikleri yerin, İbrahim Tatlıses ile Ebru Gündeş'in programı olmadığını anlayan grup şaşkına döndü. Karşılarında da muhatap olacak kimseyi bulamayınca ortalık karıştı. Mağdur edilen kişilerin ellerinde bir kuyumculuk ve tur şirketinin kartvizitleri vardı.

KİMİ 120 DOLAR VERMİŞ

Kendilerinden 35 dolar alıp kartvizitlere işlendiğini gösteren mağdurların bazıları ise kişi başı 120 dolar ödediklerini söylediler. 'Popstar Alaturka' diye bir programdan bile haberi olmadığını söyleyen gurbetçileri oraya getiren ve ismi öğrenilemeyen kişi ise soruları yanıtlamak yerine "Ben bu konuda açıklama yapmak zorunda değilim, ne olduğunu bilmiyorum, ben sadece onları buraya getirdim" diyerek, ortadan kayboldu.

Avrupa ülkelerine götürülüp, iş bulma vaadiyle kandırılan mülteciler gibi stüdyoda şaşkınlık içinde kalan turistleri getiren kişinin her sabah Seda Sayan'ın programında konuk olarak yer aldığı; TV programlarına seyirci bulma işi yaptığı söyleniyor.

PROFESYONEL KONUKÇU

Bu kişinin ayrıca hem programlara getirdiği seyircilerden hem de seyirci getirme karşılığı olarak yapımcılardan para aldığı, günde 3-4 farklı kadın programına seyirci organizasyonu yaptığı da iddia edildi.

Mustafa Deryapan/Günaydın
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 11:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?