19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bu da vincin şifresi!

Kocaeli'nde 17 Ağustos depreminde ağır hasar gören bir binanın tepesine yıkım için tonlarca ağırlıkta 2 iş makinası çıkarıldı. Her an ölüm tehlikesiyle yüz yüze olan işçiler, yaşadıkları tehlikenin farkında değil

Kocaeli'nde depremde ağır hasar gören 14 katlı bina, tepesine 2 iş makinesi çıkartılarak yıkılıyor. İşçiler ise tehlikenin farkında olmadıklarını söylüyor. 17 Ağustos Marmara depreminde ağır hasar gören çok sayıda bina, aradan geçen 7 yıllık bir süreye rağmen halen yıkılmayı bekliyor. Yıkım bekleyen binalardan birisi de Körfez ilçesinde bulunan İgsaş siteleri. 14 katlı 4 bloktan oluşan sitede bir bloka ağır hasar, diğer üç bloğa ise orta hasar raporu verildi. Ağır hasarlı binanın yüksek olması nedeniyle nasıl yıkılacağı devamlı gündeme geldi.

BELEDİYEDEN YIKIM İZNİ VERİLMEDİ

En sonunda vinçle iki ağır iş makinesi binanın çatı katına çıkartılarak yıkım işlemine başlandı. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bu binanın tepesine tonlarca ağırlıkta 2 makinanın çıkartılması görenleri hayrete düşürüyor. İşçiler ise binanın ağır hasarlı olduğundan haberdar değil. Binanın orta katlarında balyozlarla duvarları kıran işçiler, kendi istekleri ile çalıştıklarını söyledi. İş makinaları, 6'ıncı kata kadar yıkım yapabilirse devreye başka iş makineleri girecek. Öte yandan söz konusu binaların yıkımı için belediyeden izin alınmadığı öğrenildi.
Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 01:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?