22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bu heykel uzaydan görülecek

Kapadokya bölgesinde yapılan ve uzaydan görülebilecek şekilde tasarlanan küresel heykelin ilk bölümü, törenle açıldı.

Eserleri Google Earth'te görülebilen Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'in, 12 ülkeyi kapsayan "Hayatın Ritmi" projesinde yer alan heykellerinden biri olan Nevşehir'in Göreme beldesi Karadağ bölgesinde yapılan heykelin insanın tarihteki kültürel gelişimini yansıtan bölümü, törenle açıldı.

Açılış töreni sırasında, tören alanının üzerinde balonlar ve hava yelkenleri uçuruldu. Törende halk oyunları, sema gösterileri ve zennelerin sunduğu dans gösterileri ile yöre halkının atlarla yaptığı gösteriler sunuldu.

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, törende yaptığı konuşmada, heykeltıraş Rogers'in küresel heykellerinden birini Kapadokya'ya yapmakla iyi bir karar verdiğini belirtti.

Uzaydan çıplak gözle görülebilen iki mekandan birinin Kapadokya diğerinin de Çin Setti olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Bölgemize yapılan bu eser, Kapadokya'nın dünya çapında ününe ün katacak. Bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak" dedi.

Uzaydan görülebilecek heykel çalışmasının diğer iki bölümünde, Kapadokya'nın simgesi olan at figürü ve Frigyalıların toprak ve bereket tanrısı olan Kibele figürünün yer alacağı, çalışmanın bir ay içinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 16:17:33
Güncelleme :4 Kasım 2007 Pazar 16:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.179.xxx Tarih : 4.11.2007 17:10:32

Haberin basligi olarak kullandiginiz "Bu heykel uzaydan görülecek" dogru anlatim sekili degildir sanat'ta! Sanat dünyasinda bu tür calismalar "Land-Art" yani Doga-Sanati olarak belirtilir... Saygilarimla NOT: Bize gelince bir cevap bile yazilmiyor... Basvuruda bulunsak bile hic önemsenmiyoruz! Kendileri teklif ediyorlar sonra dalga gecer gibi senelerce bekletiliyoruz... Yabanciya gelince han kapisi gibi aciliyor her konuda Türkiye Cumhuriyeti! Saygilarimla