16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bu köye siyasetçiler alınmıyor

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Kuşdağı köyü sakinleri, yıllardır çözülmeyen su sorunlarından dolayı köyün girişine "Bu köye siyasetçiler giremez" yazısı astı.


Siyasetçilerin gelmesini istemediklerini belirten köylüler, eşek ve el arabalarıyla evlerine su taşımaktan bıktıklarını söyledi.

Köy sakinlerinden Mehmet Sait Doğan isimli vatandaş, 75 yaşında olduğunu ve doğduğu günden itibaren köylerinde su sorununun yaşandığını söyledi. Doğan, yıllardır köylerinde su ihtiyaçlarını eşeklerle karşıladıklarını ifade ederek, "Eskiden araba ve eşeklerle kar taşırdık. Suyumuz yoktu, çeşme yapılana kadar kanal suyu içerdik. Yaptığımız bu çeşmeden 2 gün su akıyor, 1 ay akmıyor. Susuz kaldığımızda eşekle, arabayla ilçeden ve başka köylerden su getirerek ihtiyaçlarımızı gideriyoruz" şeklinde konuştu.


Evine su götürmek için çeşmeye gelen Asya Demirkol isimli genç kız ise istedikleri tek şeyin su olduğunu ifade ederek, "Onların 1 gün suyu kesildiğinde feryat ediyorlar. Ama biz 365 gün susuzluk çekiyoruz. Biraz da bizi düşünsünler, oy istemek yeterli değil" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 13:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?