19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bu plaj güvenli mi değil mi?

Vekil:Pis, Müdür:Temiz

TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili, AK Partili Mustafa Öztürk, Eskişehir’de, DSP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Porsuk Çayı kıyısında yaptırdığı plajın “Kanserli su” riski taşıdığını öne sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü yapılan analizler sonucunda suyun temiz olduğunu belirledi.


Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün tesise henüz ruhsat vermediğini belirten Öztürk, sitesindeki değerlendirmesinde şöyle dedi: “Eskişehir Valisi’ne, Belediye Başkanı’na, Sağlık Bakanımıza sesleniyorum, lütfen bu havuzu yüzmeye kapatınız. Tesis tabanı kil sıkıştırılarak sızdırmazlık sağlanmış. Bu durumda havuz tabanını temizlemek mümkün değildir. Suyu 40 günde bir yenilenmektedir. Temiz, hijyen olması mümkün değildir. Genelde yüzme havuzu suları günde 2 ila 4 defa yenilenir.”

Eskişehir Sağlık Müdürü Uzman Dr. Hüseyin Fidan ise dün yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ‘’29 Temmuzdaki numunelerin analiz sonuçlarına göre, yüzme havuzlarının denetimi hakkındaki genelgeye göre, büyük ve çocuk yüzme havuzlarından ve yapay plaj olarak adlandırılan suyun giriş, orta ve çıkış kısmından alınan numunelerin kimyasal analizleri uygun, bakteriyolojik analiz sonuçları ise kirli bulunmuştur. Söz konusu yerlerde 10 Ağustosta tekrar numune alınmıştır. Yapay plaj suyunun giriş, orta ve çıkış kısmından alınan numunelerin kimyasal analiz sonuçlarında klor miktarı yüksek ancak diğer kimyasal parametreler uygun bulunmuştur. Kent Park’taki iki havuz ve yapay plajın suyunun temiz olduğunu belirledik.’’ 
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:53:57
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 11:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.173.28.xxx Tarih : 3.09.2009 23:51:17

o vekil ak partili belediyeleri bir ziyaret etsin piş ile temiz arasındaki  farkı anlardı