27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bu yasaklar çok 'tuhaf'

En ‘tuhaf’ yasaklar!

İnternette yapılan bir araştırma, dünyanın en ‘tuhaf’ kanunlarını bir araya getirdi. İşte ‘küçük’ bir derleme...

Bazı ülkelerde tişörtsüz araba kullanmak, güvercinleri beslemek, hatta sifonu çekmeyi unutmak bile insanın başını derde sokmaya yetiyor

- İtalya’da güvercin beslemek
UYGULAMANIN sıkılığı, şehirden şehire değişiyor. Ancak, bu kanunun en katı olduğu yer Venedik. Güvercinlerin tarihi yapılara pislemesinden bıkan yetkililerin, güvercin besleme “suçu” için biçtikleri bedel 50-600 dolar (yaklaşık 80-966 TL arası) arasında değişiyor.

- Almanya’da otobanda durmak
EĞER benzininiz otobanda biter de yol ortasında kalırsanız, bu kanunlara aykırı. Çünkü Almanya’da otobanda “durmak” yasak. Araçtan inip yürüyerek yola devam etmek isterseniz, bu da suç kapsamına giriyor; çünkü Almanya’da otobanda yürümek de yasak. Ceza ortalama 100 dolar (160 TL).

- Tren istasyonlarında öpüşmek
TREN istasyonlarındaki sevgi gösterileri, Fransa’da 1910’dan beri yasak. İngiltere’nin kuzeybatısında ise trenlerde “öpüşmek yasaktır” ibareleri yer alıyor. Bu kanunun ihlali halinde belirlenmiş olan belli bir para cezası yok, ancak görevliler gelip sizi tren istasyonundan dışarı atabilir.

- Kirli araba kullanmak

TAYLAND’DA üstsüz araç kullanmanın cezası 10 dolar. Moskova’da kirli araba kullanıyorsanız 100 dolar ödemeyi göze almak zorundasınız. Singapur’da ise sakız çiğnemek, yerlere tükürmek, sifonu çekmemek gibi davranışların her birinin cezası 100 doları geçiyor.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 07:28:09
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 07:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?