16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bülbül Deresi'nde bülbüller ötecek

Ordu Belediyesi, şehir merkezinde bulunan Bülbül Deresi'ni adına uygun bir rekreasyon alanı haline getirmek için kolları sıvadı. 

Bülbül Deresi'nin şehrin en iyi dinlenme ve rekreasyon alanı haline getirmek isteyen Ordu Belediyesi, bir yıldır sürdürdüğü proje çalışmalarını tamamladı. Işık ve su oyunları, şelale ve heykellerin bulunacağı Bülbül Deresi'nin Ordu'ya yakışır hale getirilmesi için havaların ısınması bekleniyor. 

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yıllardır kanayan yara olan Bülbül Deresi'ni gerçek kimliğine kavuşturmak için kolları sıvadıklarını, proje hazırlığının bittiğini ve havaların ısınmasını beklediklerini belirtti. Bülbül Deresi'ndeki kaçak kanalizasyonları önlemek için yoğun bir çalışma yaptıklarını, kameralı sistem sayesinde kaçakları belirlediklerini ve kapattıklarını belirten Başkan Torun, 

"Derenin başladığı yüksek kotlarda bulunan seddenin içinin DSİ tarafından temizlenmesini bekliyoruz. Orası da temizlendikten sonra sel ve su taşkınlarında taş, toprak gibi parçalar dereye ulaşamayacak. Bu durumda derenin içinde su ve ışık oyunları, şelale ve heykellerin bulunduğu bir rekreasyon dinlenme alanı oluşturacağız. Yıl sonuna kadar Bülbül Deresi adına yakışır bir dere olacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 13:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?