22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bülbülün güle aşkı heykel oldu

Ordu Belediyesi, 'bülbülün gül'e olan aşkını' simgeleştirdi. Belediye, şehri ortadan ikiye bölercesine akan Bülbül Deresi'nin temizliğini gerçekleştirdikten sonra 'güle sarılmış bülbül' heykelini derenin girişine anıt olarak dikti.

Yüzyılın başında bülbüllerin öttüğü, kıyılarında güllerin yetiştiği Bülbül Deresi'nin şehrin içinde kalması ve dönemin belediye yönetimlerinin kanalizasyonlarını buraya bağlaması, gittikçe büyüyen mahallelerinde kaçak kanalizasyonlarını dereye akıtması üzerine son 50 yıldır aslından uzaklaşan dere yavaş yavaş eski haline dönüyor.

Birkaç ay önce başladığı çalışma ile Bülbül Deresi'ni tamamen temizleyen ve betonlayan, ardından çevre düzenlemelerinde bulunarak boylu boyunca ışıklandıran belediye, derenin Ordu-Giresun karayolu üzerinde bulunan kısmına 'bülbül ve gül' heykeli dikti.

Belediye Başkanı Seyit Torun'un aylar önce 'Bülbül Deresi'nde yine bülbüller ötecek' sözü vermişti. Heykeli beğeniyle karşılayan vatandaşlar ise belediyenin Bülbül Deresi'ne sürekli özen göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Vatandaşlar, "Bülbül Deresi'nde bülbüllerin ve güllerin olmasını biz de istiyoruz. Ancak bülbül ile gülün aşkının anlatıldığı şiirdeki 'Bülbül güle 'gül, gül' dedi, gül gülmedi gitti/Bülbül güle gül bülbüle yar olmadı gitti' sözü gibi olmasın" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 15:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?