15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Bunak değilim evlenmek istiyorum'

Kireçburnu’nda 2 milyon YTL değerindeki 4 katlı yalısında tek başına yaşayan 81 yaşındaki mimar Mehmet Ali Barman, hakkındaki vasilik davasında yakın arkadaşı Niyazi Duranay’ı suçladı. Barman, "Yakın arkadaşım Niyazi Duranay, parayla hakkımda ’bunak’ raporu aldırdı ve kızının bana vasi atanmasını sağladı. Benim aklım yerinde. Bir an önce Adli Tıp raporumun gelmesini bekliyorum. Artık evlenmek istiyorum" dedi.

İSTANBUL’da Kireçburnu’ndaki yalısında yaşayan Yüksek Mimar Mehmet Ali Barman, hiç evlenmedi ve çocuğu olmadı. Hayattaki tek yakını olan kız kardeşini de 8 yıl önce kaybeden Mehmet Ali Barman, koca yalıda tek başına yaşamaya başladı. Ancak Mehmet Ali Barman, 2 milyon YTL değer biçilen yalısı, bankadaki 100 bin YTL nakit parası ve aylık 3 bin YTL’lik maaşı nedeniyle kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi.

Barman’a bu dönemde en çok üniversiteden 40 yıllık arkadaşı Niyazi Duranay destek olmaya başladı. Ancak iddiaya göre Duranay, arkadaşı Barman için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’den 23 Mart 2006 tarihinde "bunama" raporu alınmasını sağladı. Raporda Mehmet Ali Barman için vasi tayin edilmesi gerektiğine dair tespitin ardından Niyazi Duranay’ın kızı Sibel Duranay, mahkeme tarafından vasi olarak atandı. Ancak Sibel Duranay, ani bir kararla mahkemeye, vasilikten feragat etmek istediğini bildiren bir dilekçe sundu.

GEÇİCİ VASİ İSTEDİ

Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya, vesayet altına alınması istenen Mehmet Ali Barman ve yasal vasisi Sibel Duranay ile babası Niyazi Duranay katıldı. Eski mankenlerden Duygu Ulaş da duruşma salonunda dinleyici olarak yerini aldı. Duruşmada söz alan Mehmet Ali Barman, "Benim bir mirasçım bulunmamakta. Bir vasim var, ancak kendisiyle sorunlar yaşamaktayım. Dava sonuçlanana kadar geçici bir vasi atanmasını talep ediyorum" dedi.

Mehmet Ali Barman’ın mirasını ele geçirmek istediği iddia edilen ve eleştirilerin hedefindeki arkadaşı mimar Niyazi Duranay ise kendisini, "Arkadaşım ile artık anlaşamıyoruz. Çünkü kendisi birtakım insanların eline geçti. Yanında mafya kılıklı adamlarla dolaşmakta. Kızım da artık onun vasisi olmak istemiyor" diye savundu.

Duruşma, Mehmet Ali Barman’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili tespitte bulunulması için Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosyanın beklenmesi için ertelendi.

Sahte bunak raporu için hesabımdan para çektiler

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Barman, şunları söyledi: "1964 yılından beri bu yalıda oturmaktayım. 8 yıl önce kardeşimi kaybettim. Ama yalnız değilim. Çünkü dostlarım beni yalnız bırakmıyorlar. Niyazi Duranay ile 40 yılı aşkın bir arkadaşlığımız var. Kendisiyle Mimar Sinan Üniversitesi’nde birlikte okuduk. İsviçre’de birlikte çalıştık. Kızı benim vasim. Ancak kendisiyle anlaşamıyoruz. Bana sahte bunak raporu alabilmek için hesabımdan 7 bin 500 YTL para bile çektiler. Hayatım boyunca ilk kez adliyeye böyle bir olaydan dolayı geliyorum ve çok üzgünüm. Aklım yerinde. Bir an evvel Adli Tıp’tan rapor gelmesini istiyorum. Çünkü artık evlenmek istiyorum."

Mehmet Ali Bey’le geçen yaz bisiklete binerken tanıştık

Mehmet Ali Barman’ı duruşmalarda yalnız bırakmayan eski manken Duygu Ulaş ise şunları söyledi: "Mehmet Ali Bey ile geçtiğimiz yaz başında bisiklete binerken tanıştık. Benim için bu yaşta eğitimli ve kültürlü bir yüksek mühendisin bu durumda olması gerçekten içler acısı. Kendisi görüldüğü gibi sağlıklı bir insan. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bir kişiye bunak raporu alınıyor. Ben de üniversite mezunu eğitimli bir insan olarak, ’Acaba ileride benim durumum da böyle mi olacak’ diye düşünüyorum. Kendisinin bugün bu durumda olmasına ve vesayet altına alınmasına tek sebep Niyazi Duranay’dır. Bu olay nedeniyle de Mehmet Ali Bey’e elimden geldiğimce destek oluyorum."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 00:52:15
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 07:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?