22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Burası sizce buz pisti mi?

Kars Belediyesi'nin 8 yıl önce, donan havuzda başlattığı buz pateni eğitimi çocuklara keyifli dakikalar yaşatıyor.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Mesut Yılmaz Parkı'ndaki süs havuzunun kış mevsimlerinde donması üzerine harekete geçerek 8 yıl önce çocukları patenle tanıştırdı.

Paten sporunun yaygınlaştırılması için belediye tarafından satın alınan 100 adet paten, ücretsiz olarak çocukların hizmetine sunuldu. Paten ustası Habip Perk gözetiminde paten öğrenen çocuklar, dondurucu soğuğa aldırmadan kaymanın keyfini çıkardılar.

Bugüne kadar 500 çocuk paten kaymayı öğrenirken, öğrenciler arasına her geçen gün yenileri katılıyor. Renkli görüntülerin yaşandığı havuzda bazı çocuklar düşüyor, bazıları da buzda adeta dans ediyorlar.
Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da zaman zaman havuza gelerek paten kayan çocukları izliyor.

Paten öğrenen çocuk sayısında artış olduğunu görmekten mutlu olduğunu söyleyen Başkan Alibeyoğlu, "Buz patenini doğal ortamıyla çocuklarımıza ve gençlerimize sevdirmeye başladık. Yüzlerce çocuğumuz şu anda paten kaymayı biliyor. Hatta bu işin cambazlığını bile yapıyorlar. Patenlerden para almıyoruz ve çocuklarımız hiçbir ücret ödemeden paten kayabiliyorlar. Böylelikle çocuklarımız bu zengin sporundan yararlanmış
oluyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 12:06:56
Güncelleme :31 Aralık 2007 Pazartesi 12:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?