19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Burdur Gölü atık sulardan kurtuldu

Burdur Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri projesi tamamlanması üzerine, projeyi incelemeye gelen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Vatandaşların gönül rahatlığıyla göle girebileceklerini” söyledi.

Burdur'un uzun yıllardır özlemini çektiği ve Burdur Belediyesi tarafından projelendirilen Burdur Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri bugün tamamlandı ve artık su tutmaya başladı. Bugün tamamlanan "Atık Su Arıtma Tesisleri"nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "9 havuzlu ve 380 metrekarelik alanı kapsayan Atık Su Arıtma tesisinin yapımında 7-8 aylık bir gecikme yaşandığını söyledi.

Bu gecikmelerin nedeni ise müteahhitle, iller bankasının anlaşmazlığı ve Plaj tarafından gelecek hattın pompalama sistemiyle getirilmesi yerine doğrudan getirilmesine karar verilmesi olduğunu belirten Akkaya, fakat bütün bunlara rağmen Arıtma Tesisimiz su tutmaya başladı. Artık herhangi bir sıkıntı yoktur. Atık sular havuzlara boşaltılıyor. Havuzların dolması 1-2 ay mutlak sürecektir" diye konuştu.
Arıtma tesisinin gelecekte nüfus artışı olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak projelendirdiklerini kaydeden Akkaya, "Bu nedenle arıtma tesisimiz ileriye dönük 2010 yılında 1267 Lt/sn su tutacak şekilde inşa edildi. Fakat şu anda yeni su tutması nedeniyle 1-2 ay sonra 528 Lt/sn su tutacaktır. Projenin maliyeti ise 2002 fiyatlarına göre 10 trilyonluk bir projedir' dedi.

Başkan Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arıtma Tesisimiz tamamlandı. Burdur Gölü'ne atık suyu akmayacağına göre vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile göle girebilirler. Göl zamanla kendiliğinden temizlenecektir. Projemiz memleketimize hayırlı olsun".

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?