19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Büyücüler sorunları için toplandı

Dünya ’büyücüleri’ İspanya’nın Barcelona kentinde toplandı. Çeşitli dinlere mensup 400 büyücünün biraraya geldiği toplantıda büyücülerin sorunları tartışılırken çeşitli gösteriler de yapıldı. Toplantıda, şeytana tapanlar, cadılar, firavunlar, Budistler ve tarotçular en büyük ilgiyi gördü.

Barcelona Belediyesi tarafından düzenlenen ’Magic 06’ adlı toplantıya büyük dinlerin yanısıra alternatif dinlerin de katılması dikkat çekti. Şov dünyasını andıran toplantı izleyenleri zaman zaman korkuturken zaman zamanda zevkli anlar yaşattı. Toplantıda, dinlerin tarihleri ile büyü hakkında bilgi verildi. Büyünün dinler kadar eski olduğu hatırlatılan konferanslarda ise insanların gün geçtikçe kişisel sorunlarını psikologlar yerine büyücülerde aradığı vurgulandı.

’BÜYÜCÜLER ÇAĞI’

İnteraktif büyünün 21. Yüzyıl’a damgasını vuracağı kaydedilen konuşmalarda televizyonlarda özellikle tarot vasıtasıyla 100 milyonlarca doların döndüğü belirtildi. Toplantılarda ayrıca büyünün ve büyücünün günümüz yüzyılında artık görevini rahatça yaptığı ifade edilerek çağın büyücüler çağı olduğu savunuldu. Toplantıyı izlemeye gelenlerin kendi dinlerine mensup büyücülerin bulunduğu bölümlere geçerek dertlerine çare araması dikkatlerden kaçmadı. Müslümanların en fazla rağbet gösterdiği muska bölümleri dolup taşarken, Hirisitiyan dinine mensup kişiler ise toplu ayinlere katılmayı tercih etti. Gençlerin çoğunluğunun da tarotta gelecek aradığı gözlendi.

Toplantının en fazla ilgi çeken bölüm ise Firavunlara inananlar oldu. Firavunların büyüğe çok meraklı olduğu hatırlatan konuşmaların ardından yapılan gösterilerle Firavunlar ve büyü konularında bilgiler verildi.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 17:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?