19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Camiler Türk bayraklarıyla süsleniyor

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi camiler Türk bayraklarıyla süsleniyor. İlk olarak Ortadoğu'nun ve Balkanlar'ın en büyük camisi olan Merkez Sabancı Camii'ne yaklaşık 2 bin bayrak asıldı. 

Cumhuriyet Bayramı öncesi ev ve işyerlerine 30 bin adet Türk bayrağı dağıtan Adana Büyükşehir Belediyesi, Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin en büyük camisi olan Merkez Sabancı Camii'ni Türk bayraklarıyla süsledi.

CANKUR ekipleri, yaklaşık 2 bin bayrak astı. Ekipler, caminin minarelerini ve bahçe duvarlarını Türk bayrağıyla donattı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi camileri Türk bayrağıyla süslediklerini ifade ederek, "Hedefimiz milli bayramları coşku içerisinde kutlamak ve herkesin yüreğindeki vatan sevgisini ortaya çıkararak, milli duyguları ve bayrak sevgisini yeni nesle aşılamaktır" dedi. 

Sabancı Merkez Camii'ne gelen vatandaşlar ise birlik ve beraberliğin artırılması için camilere bayrak asılmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu, bu kampanya sayesinde yeni neslin bayarak ve vatan sevgisinden uzak kalmayacağını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut korkmaz IP: 85.102.163.xxx Tarih : 2.02.2009 23:43:27

baya büyük camii 99 metrelik camii türkiyenin en büyük camiisi