22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Camilerde din dersi verilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşın doğru dini bilgiye ulaşabilmesi için yeni bir proje başlattı. Çalışmaya göre namaz aralarında halka yönelik cami dersleri verilecek.

İl ve ilçelerdeki merkezî camilerde cuma günü dışında verilecek olan derslerde Kur'ân-ı Kerîm ve meâli ile temel dinî bilgiler okutulacak. Dersleri öncelikle müftü, müftü yardımcısı, şube müdürü, Kur'ân kursları müdürü, vaizler, Kur'ân kursu öğreticileri verecek.

Cuma günleri verilen vaazlara ek olarak cami derslerini de hayata geçirmek isteyen Diyanet, müftülüklere cami dersi vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Cuma günleri dışında haftanın diğer günlerinde dini bilgiler verilebileceğini belirten Diyanet, derslerde kadınların da ihmal edilmemesini istedi. Derslerin mevsim şartları, mahallî şartlar ve vatandaşların talepleri de dikkate alınarak il ve ilçe müftülerince tespit edilecek gün ve saatlerde, birer saat olarak haftada en az iki saat verilmesi talep ediliyor. Cami dersleri kadınlara, bayan din hizmetleri uzmanları ve vaizeler tarafından verilecek. Ayrıca fahrî vaizeler ile liyakatli bayan Kur'ân kursu öğreticileri de ihtiyaca göre görevlendirilecek. Cami dersleri uygulamasında müftüleri birinci derecede sorumlu tutan Diyanet, derslerin takibini başkanlık müfettişlerine yaptıracak.

zaman
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 01:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kotak IP: 85.176.232.xxx Tarih : 3.11.2007 13:16:23

cok dogru ve gecikmis bir karar devlet eger bunu yapmazsa ehliyetsiz kisiler kendi baslarina kendi akillarina göre kendi cemaat yada seyhinin görüslerini islam diye bazi islami bilmeyen kisilere empoze etmekteve bu görüsü islam diye yutturmaktalar din adina dinsizlige itecek yalnis bilgi verilmekte ,bazi örgütler din maskesi adi altinda devletin temellerini kazmaya calismakta hatta cemaatlerine üye sartlarinda bile cemaatin türk olma sartini koymuslarki ilgi odagi olmayalim devlet tarafindan sorusturma ya tabi tutulmayalim diye bunlar cok gizli sekilde devlet aleyhinde calismalar yaptigi bilinmekte bunlarin cok iyi sekilide arastirilip ortaya cikarilmasi lazim, bu orgutlerin oysaki türk yada islamla ilgilerinin cok uzak oldugu bilinmektedir.bunlar kendi disindakileri dinsiz olarak görmekte devletin görevlendirdigi kisiler arkasinda bile namaz kilmazlar islami ve müslümanligi kendi tek ellerinde oldugunu zannederler