16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Capoeira çılgınlığı Samsun'da

Bünyesinde müzik, dans, akrobasi gibi çeşitli şov sanatlarını da bulunduran Brezilya kökenli dövüş sporu Capoeira dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi görürken, ilk resmi Capoeira kursu Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldı.

Türkiye Capoeira Derneği; Samsun, İstanbul, İzmir, Sakarya, Elazığ, Mersin, Tokat, Hatay, Eskişehir, Denizli, Aydın ve Kütahya'da şubeler açtı. Samsun'daki Capoeira Derneği'nin Kurucu Başkanı Güngör Doğanay, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Capoeira kursunu faaliyete geçirdiklerini dile getirdi.

Çılgınlık derecesinde kursa talep olduğunu kaydeden Doğanay, "Şu anda kursumuza 53 çocuk, genç ve yetişkin devam ediyor. Yetişkinler arasında 4 bayan kursiyerimiz de var. Sayıyı şimdilik sınırlı tutuyoruz. Ancak, özellikle bazı özel okulların taleplerini de dikkate alarak yeni kurslar açacağız. O zaman bütün müracaatçılara Capoeira'yı öğreteceğiz" dedi.

7 yıldır değişik televizyon kanallarında, festival ve şenliklerde ekipleriyle şov yapan Doğanay, Capoeira'yı gelinen noktada kurumsallaştırmak ve federasyon çatısı altında toplamak istediklerini sözlerine ekledi. Merkezi Belçika'da olan ve dünyadaki 9 ülke temsilciliğinden biri Türkiye'de bulunan Mundo Capoeira Grubu, ülkemizde Capoeira Derneği adı altında faaliyet gösteriyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÜMİT ÖLMEZ IP: 88.248.21.xxx Tarih : 16.12.2008 21:45:17

BENDE KURSUNUZA KATILMAK İSTİYORUM.ÇÜNKÜ 4 SENE ÖNCE CAPOEİRA KURSUNA GELDİM.AMA ÇOK GÜZELDİ.ASKERLİKTEN DOLAYI KURSU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM.TEKRAR BAŞLAMAM İÇİN BANA BAŞVURU FORMUNDA NELER GEREKİYORSA MEİL ADRESİME YOLLARSANIZ SEVİNİRİM.BİRDE VARSA TELEFON NUMARANIZI RİCA EDİYORUM.SAMSUNDA KURS GÖRMEK İSİYORUM.TELEFONUM-05457233066