29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ceple konuşmak için 3 km

MUŞ’a bağlı 20 haneli Tüten Köyü sakinleri cep telefonlarıyla görüşmek için köyden 3 kilometre uzaklıktaki Tüten Tepesi'ne çıkıyor.

Telekom hattının bulunmadığı köyde herkesin cep telefonu olduğunu söyleyen Muhtar Ömer Akın, “Telekom köye henüz telefon hattı çekmedi. Bu yüzden herkesin evinde 3-4 tane cep telefonu var ama köyden konuşmak mümkün değil. Biz de köy dışındaki yakınlarımızla görüşmek için Tüten Tepesi'ne geliyoruz” dedi.


Merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Tüten Köyü'nde yıllardır iletişim sorunu yaşadıklarını anlatan Muhtar Ömer Akın, köye telefon hattı çekilmesi için başvuruda bulunduklarını bildirdi. Telekom'un köye sadece muhtarlık için bir hat çektiğini onun da son birkaç aydır çalışmadığını söyleyen Muhtar Akın, bunun üzerine herkesin cep telefonu almak zorunda kaldığını söyledi. Ancak, cep telefonlarının köyde çekmediğini ve vatandaşların yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Tüten Tepesi'ne gitmek zorunda kaldığını anlatan Muhtar Akın, “Şükürler olsun yol ve su, problem olmaktan çıktı. Ama şu telefon işine çözüm bulamadık. Şehir dışındaki yakınlarımızı aramak için Tüten Tepesi'ne çıkmak zorunda kalıyoruz. Kışın ve karanlık çöktükten sonra telefon açmak imkansız gibi. Bölgeye baz istasyonu kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ardahan’da YİBO öğrencisi kızıyla konuşabilmek için her gün 3 kilometre yol yürüdüğünü anlatan Gülizar Bingöl de, “Kızım Ardahan’da okuyor. Oğlum ise Almanya’da çalışıyor. Onların sesini duymadan uyuyamıyorum. Yavrularımla konuşmak için her gün Tüten Tepesi'nin yollarını aşındırıyorum” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?