19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çevirdikleri pedal, iki çocuğu ölüme götürdü

Enes ve Ali, Osmangazi’de Tunaspor’un minikler takımında oynayan iki küçük futbolcuydu. Dün bisikletle antrenmana gitmek için buluştular. Bisikleti Ali kullanıyordu, Enes arkaya oturmuştu. Neşe içinde Bursa-Yalova karayoluna çıktılar. Real kavşağında bir araç bisiklete hızla çarptı. Henüz 12 ve 13 yıllık olan iki yaşam, son buldu.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde birinci amatör kümede mücadele veren Tunaspor Külübü’nün minikler futbol takımında kalecilik yapan 13 yaşındaki Enes Gün ile aynı takımda oynayan kuzeni 12 yaşındaki Ali Gün, Altınova Mahallesi’ndeki tesislere bisikletle idmana gitmek için buluştu. Bsikleti Ali Gün kullanırken Enes Gün de arkasına bindi. Bursa-Yalova karayoluna çıkan Fatih İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Ali ve 7’nci sınıf öğrencisi olan Enes Gün’ün bisikletine, Real Alışveriş Merkezi önündeki kavşakta ışıklarda, Yalova yönüne giden 42 yaşındaki Ali Çakır yönetimindeki otomobil hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle bisiklet parçalanırken, havaya fırlayan iki minik futbolcudan Enes Gün kaza yerinde, Ali Gün de Bursa Devlet Hastanesi’nde öldü. Sürücü Ali Çakır ise gözaltına alındı. Bir fabrikada işçi olduğu belirtilen Ali Çakır, bisikletin aniden önüne çıktığını söyledi. Kazayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

HIZ LİMİTİNİ AŞMIŞ

Kazayla ilgili incelemede, kusurun bisikletli minik futbolcularda olduğu sonucuna varıldı. Kazanın meydana geldiği yerde inceleme yapan trafik ekibi, kavşakta yeşil ışıkta geçen otomobilin lastiklerine ait 74 metre fren izi belirledi. Olay sırasında 107 kilometre hızla gittiği belirlenen sürücü Ali Çakır’ı hız limitini yüzde 30 aşmaktan suçlu buldu.

BABA GÜN BAYILDI

Beşyol Mahallesi’nde kendine ait markette kötü haberi alan ve işyerini kapatıp olay yerine gelen 40 yaşındaki Mustafa Gün, oğlu Enes’in cesedi ile etrafa savrulan eldivenleri ve kramponlarını görünce sinir krizleri geçirip bayıldı. Babası Hüseyin Gün’ü 3 yıl önce kanserden yaşamını yitiren Ali Gün’ün yakınları da yaşadığı umuduyla koştukları hastanede ölüm haberini alınca yıkıldı.

ARKADAŞLARI ŞOKTA

Tunaspor Futbol Kulübü’nün yöneticileri de idmana bekledikleri minik futbolcular Enes ve Ali Gün’ün trafik kazasında öldüğünü haber alınca şoke oldular. Kaza yerine koşup gelen Tunaspor Kulübü Başkanı Muhsin Çalışkan ve antrenör Erdik Şadıllıoğlu ile futbolcular, gördükleri manzara karşısında gözyaşı döktü.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 10:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?