22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Çevre müsrifi Al Gore', iddiası

Türkiye'de "Uygunsuz Gerçek" adıyla gösterilen "An Inconvenient Truth" adlı yapımıyla en iyi belgesel Oscar'ını kazanan ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore, çevrecilik konusunda ikiyüzlü davranmak ve evinde aşırı enerji tüketmekle suçlandı.

Cumhuriyetçi eğilimli bir düşünce kuruluşu olan ve merkezi Al Gore'un yaşadığı Tennessee eyaletinin Nashville kenti olan Tennessee Siyasi Araştırmalar Merkezi, eski başkan yardımcısının son iki yıldaki elektrik ve doğal gaz harcamalarının faturalarını ele geçirdi.

Al Gore'un Nashville'in banliyösünde bulunan 20 odalı ve kapalı havuzlu malikanesinin 2006'da yaklaşık 221 bin kilovat-saat elektrik tükettiğini ve bunun 10 bin 656 kilovat-saat olan ulusal ortalamanın 20 katından fazla olduğunu belirten düşünce kuruluşu, "Gore başkalarına nasıl yaşayacaklarını anlatıyor, ancak kendi kurallarına kendisi uymuyor" şeklinde suçlama getirdi.

Düşünce kuruluşunun 27 yaşındaki başkanı Drew Johnson, "Bir başkası elektrik ve doğal gaza yılda 30 bin dolar fatura ödese umursamayacağım, ama bu çevreci Al Gore" diye konuştu.

Gore'un sözcüsü Kalee Kreider ise düşünce kuruluşunun açklamalarını tartışma konusu yapmak istemediğini, ancak Al Gore ve eşi Tipper'ın daha çok evlerinde çalıştıklarını ve Gore'un ailelerden bir kişinin ne kadar çok fosil yakıt tükettiğini gösteren karbon izlerini hesaplayarak, buna göre davranmalarını istediğini anımsattı.


aa
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?