19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Charley 100 bin atom bombası gücünde

Amerika, Florida eyaletinde ölüm saçan Charley kasırgasının yaralarını sarmaya çalışıyor. Kasırganın tahrip gücünün, tam 100 bin atom bombası kadar olabileceği iddiası ortaya atıldı.

The Guardian Gazetesi’nin bilim editörü Tim Radford’un dünkü haberine göre, saatte 201-249 km hızıyla 4’üncü kategoride tehlikeli bir kasırga olan, en az 17 can alan Charley gibi Karayipler’deki kasırgaların enerjisinin çoğu denizde boşalıyor ve kıyıda patladığında da buldozer gibi ezip geçiyor. Doğanın gazabı olarak nitelenen afetler konusunda yıllardır uyaran uzmanlar çok daha tehlikeli kasırgaların sırada olabileceğini hatırlatıyorlar.

Bush’un seçim yatırımı mı?

Florida Valisi kardeşi Jeb Bush ile önceki gün helikopterle felaket bölgesine giden Başkan Bush, ‘Bu kadar çabuk gelmeseydim neden geç kaldığımı sorarlardı’ yorumunda bulundu. Bush’un Florida’yı derhal felaket bölgesi ilan etmesi ve milyarlarca dolarlık federal desteğin yolunu açması, 2 Kasım’daki seçimlerde kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağı eyalete seçim yatırımı olduğu iddia ediliyor.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?