30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çin malı oyuncaklar toplatılıyor

Oyuncak dağıtıcısı Mega Brands, küçük mıknatısların düşebileceği ve yutulması halinde çocuklara zarar verebileceği gerekçesiyle Çin yapımı mıknatıslı 2,4 milyon oyuncağı toplatacak.



Toplatılacak mıknatıslı oyuncaklardaki küçük mıknatısların düşebileceği ve çocuklar tarafından yutulabileceği, birden fazla mıknatısın yutulması halinde, bunların birbirine yapışarak, bağırsak delinmesine, ölümcül sonuçlara yol açabilecek enfeksiyonlara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Mega Brands, bugün yaptığı açıklamayla, 1,1 milyon okul öncesi ''Magtastik'' ve ''Magnetix Jr'' blokları ile 1,3 milyon ''MagnaMan'' oyuncaklarını toplatmaya karar verdi.

Şirket ve Tüketici Ürünleri Koruma Komisyonu'nun, 'Magtastik'' ve ''Magnetix Jr'' bloklarından mıknatısların düştüğüne dair 19 ihbar aldığı, bu ihbarlardan birinde 18 aylık bebeğin mıknatısı ağzına koyduğu, ancak yutmadığı, diğerinde ise 3 yaşında bir çocuğun burnuna kaçan mıknatısın tıbbi müdahaleyle alındığı ifade edildi.

Şirket ve komisyonun, ''MagnaMan'' oyuncaklarından mıknatısların düştüğüne ilişkin 25 ihbar aldığı, ancak bu oyuncaklardan düşen mıknatısların bir vakaya yol açmadığı kaydedildi.

Mega Brands şirketi, Mart 2006'da, 3,8 milyon ''Magnetix'' inşaat setlerini, bu setlerdeki küçük mıknatısları yuttuktan sonra bir çocuğun ölmesi ve dört çocuğun ağır yaralanması nedeniyle toplatmıştı.

Bu şirketin bugün toplatılmasına karar verdiği ürünler Ocak 2005 ve Aralık 2007 arasında ''Wal-Mart'', ''Target'', ''Toys "R" Us'' ve ''Kmart'' oyuncak mağazalarında satılmıştı.

..
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 19:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?