19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

‘Cinsel tedavide sömürü yaşanıyor’

Her üç kişiden birinin yaşamı boyunca karşılaştığı cinsel sorunlar başarıyla tedavi ediliyor. Ancak Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği CETAD’a göre cinsel tedaviler konusunda bir sömürü yaşanıyor.

CETAD, cinsel sorunu olan kişileri, bu alanda uzmanlaşmış merkezlere ve hekimlere başvurmaları konusunda uyarıyor. CETAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cem İncesu, “Cinsel sorunlar en çok sömürülen alanların başında geliyor. Yanlış bilgilendirme, halka çok yanlış abartılı umutlar verme, maddi açısından ciddi olarak sömürme, kandırmaya kadar giden, cinsel taciz ve tecavüze kadar olaylarla karşı karşıya geliyoruz” dedi.

Bir hekimin üroloji, kadın hastalıkları ya da psikiyatri alanında uzman olmasının cinsel tedavi yapması için yeterli olmadığını belirten Doç. Dr. Cem İncesu, “Ekstra eğitimin olmasını önemsemelerini rica ediyorum. Sertifikalı, eğitimden geçmiş uzmanların adlarını adreslerini açıklıyoruz” dedi.

Uzmanlara göre cinsel sorun 3 aydan fazla devam ederse muhakkak hekime başvurulmalı. Oysa Türkiye’de sorunu olan her 10 kişiden ancak biri hekime gidiyor.

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’ni internette “www.cetad.org.tr” adresinden ulaşılabiliyor.

ntv / Sibel Güneş
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 06:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?