22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çocuk planları sürekli erteleniyor

Dünyanın gidişatı, insanların çocuk sahibi olma konusundaki endişelerini artırıyor. İngiltere’de her 7 çiftten biri çocuktan vazgeçmiş, her 4 çiftten biri de planlarını ertelemiş durumda.

İngiltere’de yürütülen bir araştırmaya göre, her yedi kişiden biri terör tehdidi, iklim değişikliği ve doğal afetler yüzünden dünyaya bir çocuk getirme fikrinden vazgeçiyor. Her dört kişiden birisiyse çocuk planlarını erteleme kararı almış durumda.

İngiltere merkezli bir sağlık vakfının 2 bini aşkın kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, dünyanın kötüye gidişinin sosyal bir varlık olan insanı çocuk sahibi olma fikrinden giderek uzaklaştırdığını gösterdi.

Araştırmaya göre, her yedi yetişkinden biri endişeleri yüzünden çocuk sahibi olmaktan vazgeçmiş durumda, her dört kişiden biriyse çocuk planlarını ileri bir tarihe ertelemeyi tercih ediyor.

İnsanların endişelerinin başında yüzde 70’le terör korkusu geliyor.

Daha sonra yüzde 58’le göçmenlerin, kendilerine yabancı bir toplumda çocuklarını istedikleri gibi yetiştiremeyecekleri endişesi.

Hemen ardından da yüzde 38’le iklim değişikliği ve yüzde 23’le doğal afetlerden duyulan endişe geliyor.

Bütün bu kaygılar, insanoğlunu güçsüzlük, öfke, endişe ve depresyona sürüklüyor, çocuk sahibi olma planlarını olumsuz etkiliyor.

Araştırmayı değerlendiren uzmanlar, insanların endişelerinden kurtulabilmeleri için sıkıntılarını yakın çevreleriyle paylaşmalarının en iyi terapi yöntemi olduğunu vurguluyor.

...
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 04:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?