24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çocukların gözü önünde inanılmaz vahşet!

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Çıplaklı Köyü'nde ölmek üzere olan hastalıklı bir at, çocukların gözü önünde tırpan parçasıyla boğazından kesildi. Can çekişen hayvana bir dizi eziyet yapılırken, gömülmesi için başka bir at tarafından sürüklenerek taşındı.

Çıplaklı Köyü'nden Turan Özdemir'e ait ahırda bulunan ve yakalandığı bir hastalık sebebiyle ölmek üzere olan bir at, önce ayaklarına bağlanan iple köylüler tarafından sürüklenerek dışarı çıkarıldı. Ahırın önünde sokak üzerine bırakılan at, sahibi Turan Özdemir'in kardeşi Recep Özdemir tarafından tırpan parçasıyla boğazından kesildi.

15 santimetre uzunluğundaki tırpan parçasının keskin olmaması can çekişen ata tam bir eziyet oldu. Bir türlü atın can damarı kesilemedi ve kesme işlemi tam bir işkenceye dönüştü. Çevrede bulunan çocukların ise kesilen atı yakından izlemeleri dikkat çekti. Çocuklar bir yandan atın kesilmesini izledi, bir yandan da çekilmesinde yardımcı olabilmek için iplere sarıldı.

Atın ölmesi için bir süre beklendikten sonra bir başka ata bağlanan kesilmiş at, çekilerek uzaklara götürüldü. Sürekli olarak düğün konvoylarının peşinden koşan çocuklar ise bu defa ölen atın peşinden koştu.

Atı kör bir tırpan parçasıyla kesen Recep Özdemir, ağabeyine ait olan hayvanın hastalıklı olduğunu, önce iğneyle öldürmek istediklerini, fakat bunu başaramayınca tırpanla kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Atın ne tür bir hastalık taşıdığını bilmediklerini de ifade eden Özdemir, diğer hayvanlara bulaşmaması için uzak bir yere götürüp toprağa gömeceklerini belirtti.

Hastalıklı atın sahibi tarafından bir hafta önce Selim'e bağlı Laloğlu Köyü'nden, bir kısrak ve bir keçi karşılığında alındığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:08:39
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 16:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yagmurum38 IP: 81.214.102.xxx Tarih : 26.11.2005 14:27:25
bu egitimsiz acıma duygusu olmayan kişilerin insanlara hayvanlara yaptıkları bu eziyet haberlerini okurken bile kötü oluyorum birde bunu çocukların gözü önünde yapmaları felaket ACABA BU HASTA HAYVANA O KADAR İŞKENCEDEN SONRA GÖMDÜLERMİ YOKSA SUCUK MU YAPTILAR SİZCE.SAGLIKLI GÜNLER DİLERİM HOŞÇAKALIN.