22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çocukların leğenli rafting şovu

Van'ın Erciş ilçesinde serinlemek için Zilan Çayı'na giren çocuklar ilginç bir teknik geliştirip çamaşır leğeni içinde rafting yapmanın heyecanını yaşıyor.


Türkiye'yi saran sıcak hava dalgası Erciş'te de kendisini hissettiriyor. İlçeye bağlı Çatakdibi köyünde serinlemek için debisi düşen Zilan Çayı'na giren çocuklar, evlerinde bulunan çamaşır leğenlerini kendilerine sal yaptı.

Naylon leğene binen Yusuf Akpınar ile Yakup Aktaş isimli çocuklar, kendilerini serin suların kucağına atıyor. Saatlerce Zilan Çayı'nda yüzen çocuklardan Yusuf Akpınar, kiloları düşük olduğu için leğenin batmadığını söyledi. Su debisinin fazla olmamasının kedileri için avantaj olduğunu söyleyen Akpınar, "Arkadaşımla birlikte daha önce normal şartlar altında burada yüzüyorduk. Annem bir gün dere kenarında çamaşır yıkadığı bir sırada leğen su içinde akmaya başladı. Ben de peşinden koşarak leğeni getirdim.

Bu sırada naylon leğen içine binince beni su üzerinde taşıdığını gördüm. Arkadaşlarım da bana bakarak evlerinden çamaşır leğenini getirip birlikte su içinde rafting yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 15:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?