15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çöp evden servet çıktı

Kartal'da yaşlı bir kadının çöplerle dolu evinden poşetler içinde 118 kilogram madeni para çıktı. Evdeki kağıt paralarla birlikte toplam 9 bin 643 YTL olduğu anlaşılan para, yaşlı kadın adına açılan banka hesabına yatırıldı.

Kartal Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, komşuları ve mahalle sakinlerinin temizlik konusundaki şikayeti üzerine belediyeye bağlı zabıta ekipleri, Yeter Paçacı'nın (62) oturduğu Yalı Mahallesi Bağlar Caddesi 19 numaradaki barakaya baskın düzenledi.

Baskında, barakanın bir çöp ev olduğu belirlenirken, çöplerin yanı sıra çok sayıda poşetler içerisinde ağırlığı 118 kilogram olduğu belirlenen 4 bin 923 YTL madeni para bulundu. Mendil, kalem gibi küçük eşyalar satan Paçacı'nın evinde 4 bin 720 YTL de kağıt para bulundu.

Çöpler, 2 kamyonla çöp dökme istasyonuna götürülürken, Paçacı'nın bir finans kurumundan temin edilen para sayma makinesiyle sayılan toplam 9 bin 643 YTL'si, adına açılan bir banka hesabına yatırıldı.

Okur-yazar olduğu, bir kez evlenip boşandığı ve çocukları bulunmadığı öğrenilen Yeter Paçacı'nın, Adapazarı Kuzuluk'ta bir yazlığı, Giresun'da da bir evi bulunduğu anlaşıldı.

Kartal'daki sığınmaevine gitmeyi kabul etmeyen yaşlı kadının, aynı mahallede bir yakınının evine yerleştirildiği öğrenildi.

Bu arada, kömürlükten eve dönüştürülen barakanın da yıkılarak enkazının kaldırıldığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 17:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?