27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çöp konteyneri, çiçeklerle doldu

Münevver’in bulunduğu çöp konteyneri, çiçeklerle doldu

Cesedi bir çöp konteynerinde bulunan Münevver’in, katillerinin yakalanamamasını protesto eden baba Süreyya Karabulut, Fulya’dan Etiler’e kadar yürüdü. ’Başbakanım Münevver senin kızın’, ’Cerrah baba, katili yakala’ pankartlı yüzlerce kişi de bu yürüyüşe katıldı.

Öldürüldükten sonra vücudu bavula, kafası gitar kılıfına konulan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, 1 numaralı şüpheli Cem G.’nin yakalanmamasını protesto etmek için kızının Fulya’daki okulundan, cesedinin bulunduğu Etiler’e kadar yürüdü. Kızının cesedinin bulunduğu çöp konteynerine gardenya atıp dua eden Süreyya Karabulut, atv’deki bir programda yürüyüş yapacağını bildirmişti. Hem programı izleyenler hem de Münevver için facebook’ta sayfa açanlar, dün Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi önünde toplandı. Yaklaşık bin kişilik kalabalık, "Ya zanlıyı bulun ya zamanı durdurun. 31 gün 744 saat 44640 dakika", "Cem demir parmaklıklar seni bekliyor", "Cerrah baba katili yakala", "Kanın yerde kalmayacak Münevver", "Cem özgürlüğüne son", "Türk polisi yakalar", "Başbakanım Münevver senin kızın" yazılı pankart ve dövizler açtı. Baba Karabulut, "Bu Türkiye’nin yarası oldu. Adalet er ya da geç yerini bulacak. Önce Allah’a, sonra adalete sığınıyorum. Toplanmanız büyük bir mesajdır. Bu mesajı tüm dünyaya verdiniz. Sizim dualarınızla biliyorum ki onlar ezilip kalacaktır. Dünya haykırıyor, baba haykırıyor" dedi.

’Ablamsız 31’inci günüm’

Münevver’in bir yaş küçük kardeşi Enver Karabulut da şunları söyledi: "Etiler vahşetinde hunharca katledilen Münevver’in erkek kardeşiyim. 17 yıldır aynı odayı paylaşan, aynı masada yemek yiyen erkek kardeşiyim. ’Adaleti bekliyoruz’ diyoruz. Geç geliyor ama emniyete, savcılarımıza güveniyorum. Bugün ablamsız yaşadığım 31’inci gün."

Polis izin vermedi

Polis, valilikten izin alınmadığı için güvenliği gerekçe göstererek kalabalığın yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine bir grup, "Yürüyüşe katılın" çağrısı yapan programın sunucusu Müge Anlı’yı protesto etti. Süreyya Karabulut ise avukatıyla yürüyüşe geçti. Karabulut ve arkasından dağınık bir şekilde gelen 300 kişi, genç kızın cesedinin bulunduğu sokağa 8 km yürüyerek geldi. Kalabalık burada, "Vicdan parayla satın alınmaz", "Adalet parayla satın alınmaz" sloganları attı. Münevver’in arkadaşları da Cem G.’nin dedesi ve halasının yaşadığı, Mutlu Sitesi önünde 10 dakika oturma eylemi yaptı ve "Mutlu sitesi mutlu musun?" sloganları atıp döviz açtı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Hangi aileye mensup olursa olsun, biz faili alırız. Kısa sürede sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum. Münevver’in ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 01:40:32
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 01:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?