29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çorum beyaza büründü

Çorum'da, dün gece yağmaya başlayan kar sabaha kadar aralıksız devam ederken kentte kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Geçen yaz yaşanan kuraklığa bağlı olarak kışın yoğun kar yağışlı geçmesini umut eden vatandaşlar bugün etkili olan kar yağışıyla sevindi. Çorum merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü'ne şu ana kadar 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı ihbarı geldi. Çorum'da karla mücadele çalışmalarını Karayolları, Köy Hizmetleri ve Belediye ekipleri sürdürüyor.

Çorum, günlerdir beklediği kara yılın ikinci günü kavuştu. Dün akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40 santimetreyi geçtiği bildirilirken, belediye, 10 ayrı ekip ve 32 araçla kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü ise 13 ekiple kar temizleme çalışmasını yürütüyor. Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayollarının ulaşıma kapanmaması için aralıksız çalışan Karayolları ekipleri de özellikle buzlanmaya karşı başladığı tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

İlk karın yağmasının ardından beyaz örtüye bürünen kentte bu duruma en çok sevinen yine çocuklar oldu. Kar yağışı sırasında çocuklar soluğu parklarda aldılar soğuğa aldırmadan kartopu oynadılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?