18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Cübbeli şaşırdı kaldı!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, bir derginin üç ayların başlangıcı nedeniyle düzenlediği etkinlikteki konuşmasını dinlemeye gelenler izdihama neden oldu. Salonu tamamen dolduran dinleyiciler, havalandırmanın yetersizliği nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ayrıca, Cüppeli konuşma yaparken bir kadın kendinden geçti. Çığlık atan kadını görevliler dışarı çıkardı.

Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen gecede, konfeti ve havai fişek gösterisi ile sahneye çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, salonu dolduranlara Recep ayına giriş duası yaptırarak, “Bu millet Allah yolundan ayrılmayacak inşallah. Bazı arkadaşlar Filistin davasına sahip çıkıyor. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

28 Şubat sürecine değinen Cübbeli Ahmet Hoca, "28 Şubat sürecinden sonra Müslümanlar korkak hale gelmişlerdi. Allah yolunda toplantılar yapılmamaya başlanmıştı. Daha önceden 50 bin, 100 bin kişin toplandığını, insanlarda hareket olduğunu görmüşüm. Bugün sanki bir ölü toprağı örtüldü. Gazze olayı ile bugün, bu ölü toprağı kalkmış durumda. Bu şehadet aşkı bu millette var. Bu millet Allah yolundan ayrılmayacak inşallah. Yahudi, Hrıstiyan işbirlikçi hiçbir şey yapamaz” dedi.

Fotoğraflar için tıklayın...

Öte yandan Cübbeli Ahmet Hoca’nın konuşması sırasında, aniden çığlık atan bir kadın, salonu dolduranlar kadar Cübbeli Ahmet Hoca’yı da şaşırttı. Çığlık atan kadının görüntüsünü almak isteyen basın mensuplarına ise görevliler engel oldu. Daha sonra konuşmasına devam eden Cübbeli Ahmet Hoca, "Bir adam karımı, çoluğumu çocuğumu, milletimi Resullah’tan çok seviyorum derse kafir olur. Bizde önce Allah sevgisi sonra Peygamber sevgisi sonra cihat sevgisi, vardır" diye konuştu.

ÜZÜLÜYORUZ AMA BİR ÇIĞIR AÇTI

Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasının ardından Mami Marmara adlı gemiye İsrail tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin bir soruya, "Şehitlere rahmet ediyoruz. Üzülüyoruz ama bir çığır açtı. Bir kapı açtı. Mazlum müslümanlara yardım edecek, onlar için canını bile verecek Allah adına, kardeşleri için canını verecek Müslüman Türk milletimin şururunun hala dimdik ayakta olduğunu gösteriyor. İnşallah bundan sonra zalimler daha dikkatli olur. Zulümün durmasını temenni ediyorum" diye yanıtladı.

Fettulah Gülen’in Mami Marmara’ya yapılan saldırıya ilşkin yaptığı açıklamaya ilişkin bir soruya ise Cübbeli Ahmet Hoca, bu konuda Fettulah Gülen’in ağzından bir şey duymadığını, o yüzden bir şey söylemeyeceğini belirtti.
 

DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 18:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?