22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Cudi'de fosilleşmiş kayalar bulundu

Şırnak'ta binlerce yıl öncesinde tahıl ambarı olarak kullanıldığı sanılan ve çeşitli bitki tohumlarının saklandığı fosilleşmiş kayalar bulundu. 

Cudi Dağı'ndaki kayaların incelenmesi için fosil bilimcilerin gelmesi bekleniyor. 

Cudi Dağı'nın eteklerinde bazı taşların üzerinde buğday, arpa gibi tahıl ve çeşitli bitki fosillerinin tespit edilmesi üzerine valilik harekete geçti. İncelenmesi için toplanan taşlar valilik konağının bahçesinde muhafaza altına alınırken, bu konuda inceleme ve araştırma yapmak için çeşitli üniversitelerle yazışmalar yapan Vali Selahattin Aparı, paleontologlara (fosil bilimcilere) bu araştırmalarında yardımcı olacağını belirterek, Şırnak'a davet etti. 

Öte yandan bu fosiller, "Nuh Tufanı Efsanesi" ile ilgili bazı söylentilere neden oldu. Taşların üzerindeki fosilleşmiş bitki tohumlarının, dünya üzerinde yaşayacak insanlar tarafından kullanılmak üzere Nuh Tufanı'nda depolandığı iddia ediliyor. Bu bitki tohumlarının detaylı bir araştırması yapıldıktan sonra belki de Nuh'un gemisinin Şırnak'ın Cudi Dağı'nda olduğu kesinlik kazanacak. Daha önce de, Hazreti Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'nda olduğunu düşündüren çeşitli kalıntılara rastlanmış, ancak bu konuda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı. 

Şimdi, fosilleşmiş kayaların incelenmesi için Şırnak'a gelecek paleontologlar bekleniyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 12:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?