31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Dali'nin bıyıklarındaki sır ne?

İspanyolların dünyaca ünlü ressamı Salvador Dali'nin gayri meşru kızı olduğunu iddia eden Pilar A. adlı İspanyol bir kadın iddiasını ispatlamak için Dali'nin mezarının açılıp, DNA test yapılması için yasal işlem başlatacağını söyledi.

Salvador Dali gibi Katalan olan ve şu anda 52 yaşındaki Pilar iddiasında, Dali'nin hayattayken yaz tatillerini geçirdiği Barcelona'nın kuzeyindeki Brava sahillerindeki evinde annesinin hizmetçi olarak çalıştığını ve annesi ile Dali arasında yaşanan bir gecelik ilişkiden kendisinin dünyaya geldiğini ileri sürdü.

Annesi genç yaşta öldüğünden sadece bir kez "Salvador Dali'nin babası olduğunu" kendisine söylediğini, ancak ünlü ressamın ruhuna saygıdan annesinin asla bu konuyu açmak istemediğini savunan Pilar, sadece büyükannesinin kendisine birkaç kez Dali'nin kızı olduğunu anlattığını belirtti.

Hiçbir resmi kanıtı bulunmayan, annesinin Dali'nin evinde çalıştığına dair bir delili de olmayan Pilar, herşeye rağmen Dali'nin kızı olduğu tezini doğrulamak için yaklaşık 7 ay önce Descharnes adlı Amerikalı ünlü bir uzmana başvurduğunu açıkladı.

Paris'te kendisinden tükürük ve saç örnekleri alındığını belirten 52 yaşındaki kadın, açıklanan sonuçta "Salvador Dali ile aranızda hiçbir akrabalık bağı yoktur" denilmesine rağmen inancını yitirmediğini, İspanya'daki resmi makamlara yasal olarak başvurup, Dali'nin mezarının açılıp yeni bir DNA testi yapılması için uğraşacağını ifade etti.

20. yüzyılın en büyük ressamlarından Dali'nin, Katalonya'nın Figueras kasabasındaki kendisine ait müzede bulunan mezarının açılması ihtimali çok küçük bir olasılık olarak görülüyor.

19 yıl önce ölen Salvador Dali'nin cesedinden kemikler dışında sadece o ünlü bıyıklarının kalmış olabileceği göz önüne alınırsa, Pilar'ın iddiasının doğru olup olmadığı da Dali'nin meşhur bıyıklarına bağlı görünüyor.

STAR
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 05:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?