22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Darülaceze'den lüks huzurevi

Darüşşafaka'nın öncülük ettiği 'lüks huzurevi' projelerine Darülaceze Vakfı da dahil oldu. 

Türkiye'nin ilk özel huzurevlerinden olan İkinci Bahar'la ortak olan vakıf, Yakacık'ta inşa ettirdiği lüks huzurevini birlikte işletecek. İKDAV Uluslararası Huzurevleri adlı bir şirket kuran ortaklar başarılı olurlarsa lüks huzurevleri tüm Türkiye'ye yayılacak.

Hollandalılar da kalacak
Darülaceze Vakfı Muhasip Üyesi Fatih Saraçoğlu, Yakacık'taki 300 yataklı, havuzlu, sinemalı, 5 yıldızlı huzurevini 1-2 ay içinde açacaklarını söyledi. 

Saraçoğlu, "İşletme konusunda ihtisasımız yok. Uzman bir kuruluşla işbirliği yapalım diye İkinci Bahar'la anlaştık" dedi. 

İkinci Bahar'ın Hollandalı bir huzurevi işletmecisiyle işbirliği yaptığını belirten Saraçoğlu Hollandalıların da huzurevinde kalmak için Türkiye'ye geleceğini söyledi.
Darülaceze Vakfı'nın Darülaceze'yle farklı kuruluşlar olduğunu kaydeden Saraçoğlu şöyle konuştu:
"Darülaceze'nin zor durumda olduğu günlerde, Darülaceze Vakfı kuruldu. Çok büyük destek verildi. Ancak artık Darülaceze'nin imkânları kendisine yetiyor. 'Bize yapılan bağışları huzurevinde değerlendirelim' dedik. 'A plus' kesime hitap eden fazla huzurevi yok." 

Saraçoğlu, "Darülaceze'yle karıştırılma olasılığına karşı vakfın ismini değiştirecek misiniz" şeklindeki sorumuza, isim değişikliği düşünmedikleri yanıtını verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 12:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?