16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Dayak yedi evden kaçtı, vekil adayı oldu

Hayvan otlatmaya gitmediği için babasından dayak yiyen Cemal Gökçe, çocuk yaşta kaçtığı İstanbul'da 3. bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmalarını Kars ve Ardahan'da yürüten Gökçe, vatandaşlardan telefonla İstanbul'daki yakınlarını arayıp, kendisine oy vermeleri için ikna etmelerini istiyor.


Ardahan'ın Hoçuvan köyünde dünyaya gelen Cemal Gökçe, 12 yaşındayken hayvan otlatmaya gitmediği için babasından dayak yiyince kızarak köyü terk etti. İstanbul'da serbest meslek sahibi olan Gökçe, şiir yazmanın yanı sıra bazı filmlerde de figüranlık yaptı. Daha sonra serbest gazetecilik yapmaya başlayan Gökçe, küçük yaşta kafasına koyduğu siyasete atılmaya karar verdi. Kars'ta 3, Ardahan'da 2 milletvekili bulunması nedeniyle bu bölgeden aday olmayı tercih etmeyen Gökçe, 52 bağımsız adayın yarıştığı İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı oldu. 15 gün öncesine kadar seçim çalışmalarını İstanbul'da yürüten Gökçe, öneriler üzerine Kars ve Ardahan'a gelmeye karar verdi. 15 gündür Kars ve Ardahan'da köy köy, sokak sokak dolaşan Gökçe, hemşehrilerinden İstanbul 3. bölgedeki yakınlarını telefonla arayarak, kendisine oy vermeleri için ikna etmelerini istiyor. Vatandaşlardan bazıları bağımsız adayı dinledikten sonra İstanbul'daki yakınlarını arama sözü verirken, bazıları da İstanbul'dan aday olduğu halde neden gelip Kars'ta oy istediğini soruyor. Fotokopiden çoğalttığı broşürlerini dağıtan Cemal Gökçe, zaman zaman Evliya Camii bitişiğindeki Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua ediyor.


15 gündür Kars'ta bulunduğunu söyleyen Cemal Gökçe, "İstanbul'da 3 aydır çalıştım, zeminimi hazırladım. Bir kez daha dolaştım, bana dediler ki 'Tamam sen git rahat ol, gelmene gerek yok'. Bende Kars'a geldim. İstanbul 3. bölgede bağımsız 55 aday var" dedi.


Kendine özgü seçim işareti olan ve her iki elindeki 10 parmağın insanları ve inançları temsil ettiğini belirten Gökçe, ellerini havada kenetleyerek, "Bu benim sağım bu da benim solum. Benim yeni demokrasim bu birleşik. Yapıcı olalım, yıkıcı olmayalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?